Τσίπρας: "Αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις Βενιζέλου, όπως όλος ο κόσμος, ως καλαμπούρι"

Τσίπρας: "Αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις Βενιζέλου, όπως όλος ο κόσμος, ως καλαμπούρι"

"Αποστάτες όσοι δεν θέλουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;", διερωτάται ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Στην δριμύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, για την πρόσκληση προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης, απάντησε μέσω της "Αυγής" ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για τα υποβρύχια και την πρόταση του κόμματος για εξεταστική επιτροπή, αλλά και τα σκάνδαλα εν γένει. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην ανθρωπιστική κρίση και το πώς αυτή μπορεί να συνδεθεί με την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. Η συνέντευξη κλείνει με τη δέσμευση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, με όλες του τις δυνάμεις", κίνημα στο οποίο έχουν θέση και οι "υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς".

Στο β' μέρος της συνέντευξης του στην εφημερίδα Αυγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πανικό του κ. Βενιζέλου, ο οποίος "δεν διστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα".

"Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα:

"Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός". Γι’αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα. Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

Ο κ. Τσίπρας δεν παραλείπει να κάνει ιδιαίτερη μνεία για το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση για εξεταστική Επιτροπή. Παράλληλα, τονίζει ότι η ανθρωπιστική κρίση πρέπει να συνδεθεί με την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, με όλες του τις δυνάμεις", κίνημα στο οποίο έχουν θέση και οι "υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς", καταλήγει στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται κ. Βενιζέλος είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για "απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας", "πολιτικό τυχοδιωκτισμό" και "πολιτική αλητεία" με αφορμή το "προσκλητήριο" που απηύθυνε ο δεύτερος σε βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Α. Τσίπρα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Τσουκαλάς υπογράμμισε: "Το ΠΑΣΟΚ έγινε ουρά της ΝΔ και έχει "αποστατήσει" από τα γενέθλια οράματά του, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τον Συμπιλίδη και αποστάτησε από τη ΝΔ".

Παράλληλα, απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα "θέσει υπό τις φτερούγες του" όσους καταψηφίσουν τα νομοσχέδια σημείωσε:

"Άλλο ποιοι συμμετέχουν στα θυρανοίξια, άλλο ποιοι θα μπουν στο ιερό (...). Aν ξεπλέναμε τον οποιοδήποτε από το παρελθόν του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε γίνει προ πολλού κυβέρνηση".

SHARE: