Τσίπρας από Αβάνα: Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες

Τσίπρας από Αβάνα: Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες

"Ο Κάστρο ενέπνευσε την επαναστατική φλόγα σε όλο τον κόσμο", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κούβα, ο οποίος θα εκφωνήσει επικήδειο προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηγέτη που ενέπνευσε όχι μόνο τον κουβανικό λαό και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αβάνα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο.

«Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει επικήδειο προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, ενώ θα βρεθεί στην κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην Πλατεία της Επανάστασης.

Την Πέμπτη τα ξημερώματα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επιστρέψει στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φιντέλ Κάστρο, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Αβάνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

SHARE:

24Media Network