Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον φασισμό

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον φασισμό
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού στο "Thessaloniki Summit 2018" Eurokinissi

Τι θα πει και τι επιδιώκει με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ, στις 7.30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και γιατί θα απευθύνει "προσκλητήριο Δημοκρατίας". "Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση" το μήνυμα του πρωθυπουργού. Ανησυχία για τις αντισυγκεντρώσεις και επίθεση στη ΝΔ.

Τη συγκρότηση «μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά και το φασισμό» θα ζητήσει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, με μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία στη συγκέντρωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7.30 το απόγευμα στο Παλαί ντε Σπορ.

«Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση» είναι το μήνυμα που θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, που θα κάνει λόγο για «την Ελλάδα που αντιστέκεται και αλλάζει».

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει «προσκλητήριο Δημοκρατίας» και θα προειδοποιήσει πως είναι άλλο ο πατριωτισμός-τον οποίο θα τονίσει ότι εκφράζει σήμερα η αριστερά-και άλλο η πατριδοκαπηλεία, επιτιθέμενος στις δυνάμεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος για το μακεδονικό.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις αντισυγκεντρώσεις που ετοιμάζονται το βράδυ από ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις. Η πρώτη αντισυγκέντρωση οργανώνεται στο Λευκό Πύργο, με τους οργανωτές να ζητούν από τους συγκεντρωμένους να φορούν …κίτρινα γιλέκα, ενώ η δεύτερη αντισυγκέντρωση προγραμματίζεται για …μέσα στο Παλαί ντε Σπορ (!) όπως προτρέπει με ανακοίνωσή του ο «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν καταδικάζει ευθέως τις αντισυγκεντρώσεις, κατηγορεί μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εμμέσως πλην σαφώς τις καλύπτει. Στην κατεύθυνση αυτή χρησιμοποιεί και τις δηλώσεις του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη χθες, στο News 24/7 στους 88,6.

«Ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσσαλονίκης θα δώσει την απάντηση με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση» διαμηνύουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν με την πολιτική εκδήλωση στο Παλαί ντε Σπορ να σπάσουν, όπως τονίζουν, το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα