Ο Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει τη δικαστική ηγεσία παραμονές εκλογών διαμηνύει η ΝΔ

Γραφεία Νέας Δημοκρατίας
Γραφεία Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν τις πληροφορίες περί επικείμενων αλλαγών στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας.

Ζήτημα πολιτικής ηθικής εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιλογή νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου ενώ έχει προαναγγελθεί η προκήρυξη εκλογών θέτουν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ειδικότερα για τις πληροφορίες περί επικείμενων αλλαγών στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας:

“Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι σε 6 μέρες θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια”.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία τόσο του νυν προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, όσο και της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, Ξένης Δημητρίου, ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Όπως ήδη έχει αναφέρει σε ρεπορτάζ του το News 24/7 οι διάδοχοί τους θα αποτελέσουν πρόσωπα κλειδιά καθώς ξεκινά μία περίοδος με σημαντικές εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις, όπως η προκαταρκτική εξέταση της Novartis, αλλά και οι δίκες της Χρυσής Αυγής και των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες την επίσπευση των διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση η λήξη της θητείας συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, επομένως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν ζήτημα ηθικό ως προς το κατά πόσον μπορεί μία κυβέρνηση λίγο πριν τις κάλπες να προβεί σε αλλαγές προσώπων στη Δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δ. Μπιτζούνη, Ειρ. Καλού και Δ. Κοκοτίνη προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων για πρόεδρο του Άρειου Πάγου

SHARE:

24Media Network