Τσίπρας: Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης – Τα νοικοκυριά έχουν υπαρξιακό πρόβλημα

Τσίπρας: Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης – Τα νοικοκυριά έχουν υπαρξιακό πρόβλημα
glomex

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Τι είπε για ΔΕΗ, αύξηση κατώτατου μισθού και το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες.

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είπε θα τη στηρίξει, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά, πρόσθεσε οτι αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους.

Αναφορικά με το αίτημα για εκλογές είπε οτι ζήτησε την προσφυγή στην κάλπη στην συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ακριβώς μετά την αποκάλυψη για την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, που διέψευδε τις αναφορές του πρωθυπουργού οτι είναι το ίδιο να νοσηλεύεσαι μέσα και έξω από τις ΜΕΘ.

“Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή. Επρόκειτο για μια κομβική μεταστροφή του πρωθυπουργού στην διαχείριση της πανδημίας από τον πρωθυπουργό αυτό που ζούμε” πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση έχει αποτύχει απολύτως στη διαχείριση της πανδημίας, είναι διαχειριστής της συμφοράς, έχει μεγάλη αδυναμία να την διαχειριστεί” συμπλήρωσε.

Ο Μάο, ο Πολάκης και ο Κουρουμπλής

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι “Σε ένα κόμμα ανοιχτό ακούγονται όλες οι απόψεις. Υπάρχει μια άποψη σε αρκετούς συντρόφους ότι για να αντιμετωπίσει ένα διαφθαρμένο κομματικό κράτος, πρέπει να στήσεις αντίστοιχους μηχανισμούς. Διαφωνώ κάθετα με αυτές τι απόψεις. Αυτό είναι το γήπεδο της δεξιάς. Δεν θα γίνουμε ποτέ. Η Αριστερά μπορεί ν’ αλλάξει τον τόπο αν πάει σε αντίθετη κατεύθυνση. Οι προοδευτικές κυβερνήσεις έφτιαξαν τον ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια. Ο Παύλος Πολάκης και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη διαδρομή τους. Δεν συμφωνώ πάντα με αυτά που λένε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες” και πρόσθεσε:

“Όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγε ο ΜΑΟ. Είμαι ανοιχτός στην κριτική. Είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Δεν θα παίξουμε στο γήπεδο των άλλων. Θα παίξουμε στο γήπεδο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Κι ας έχουμε κόστος απ’ αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό και χωράνε όλες οι απόψεις. Κι αυτό είναι το κόστος της δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι χειροκροτητές. Εμείς μιλάμε ανοιχτά. Ακούγονται όλες οι απόψεις. Ο κ. Κουρουμπλής διεγράφη γιατί μίλησε με δολοφονίες. Του ζητήθηκε ν’ ανασκευάσει και το αρνήθηκε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα