Τσίπρας: Δίνουμε μάχη για τα εργασιακά. Ιδεοληψίες έχουν οι πορφυρογέννητοι

ΑΘΗΝΑ-O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι».(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι».(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Στην ομιλία του στο πρώτο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, αφήνοντας αιχμές κατά του ΔΝΤ και του Μητσοτάκη. Εξήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους, επιδότηση και του πρώτου και δεύτερου παιδιού, δωρεάν Internet σε πρωτοετείς, δράσεις κατά της ανεργίας

"Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πρώτο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ  και αφήνοντας αιχμές κατά του ΔΝΤ και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε όμως ότι σε αυτή τη μάχη η κυβέρνηση έχει απέναντι όχι μόνο "τους έξω" αλλά και "τους μέσα, που καλόμαθαν να εκμεταλλεύονται αυτοί και οι φίλοι τους τον ιδρώτα των εργαζόμενων και της νέας γενιάς. Που νομίζουν ότι οι νέοι πρέπει να ζουν μόνο για να δουλεύουν και να παράγουν πλούτο για αυτούς".

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: "Αναφέρομαι σε αυτούς που λένε ότι το να θέλουν οι άνθρωπιο να δουλεύουν με δικαιώματα, που είχαν κατακτήσει εδώ και έναν αιώνα, δεν είναι μόνον ουτοπία αλλά και αριστερή ιδεοληψία, που νομίζουν ότι μπορείς να καταστρέφεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάνε το δαχτύλο" και πρόσθεσε: "Ιδεοληψία είναι επειδή είσαι πορφυρογέννητος και δε χρειάστηκε να παλέψεις ποτέ και θεωρείς την εξουσία κληρονομικό δικαίωμα, να κουνάς το δάχτυλο στους νέους".

ADVERTISING

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε μία κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, σχολιάζοντας: "Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό".

Εξήγγειλε μεταξύ άλλων πρόγραμμα αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας και ελέγχους από το ΣΕΠΕ και στον αγροτικό χώρο, λέγοντας: "Τα φραουλοχώραφα του αίματος δε θα μένουν ατιμώρητα σε αυτή τη χώρα και θα πάψουν να υπάρχουν".

Κάλεσε τους νέους και τις νέες να κάνουν την κοινωνική οικονομία δική τους υπόθεση και δήλωσε "δε φοβηθήκαμε, όπως άλλοι, την ψήφο των 17άρηδων". 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους νέους που δεν μπορούν λόγω της ανεργίας να ζήσουν αυτόνομα, στους νέους που όπως είπε "ξυπνάνε 30 χρονών στον παιδικό τους δωμάτιο και δεν μπορούν να χαρούν τις ερωτικές τους σχέσεις" και προανήγγειλε οικιστική αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης ώστε να κατοικήσουν εκεί νέοι χάρη και σε ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια ώστε να σχεδιάσουν τη ζωή και το μέλλον τους.

Είπε επίσης ότι εκτός από το τρίτο θα επιδοτείται και το πρώτο και δεύτερο παιδί και τόνισε ότι κάθε ζευγάρι θα έχει πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς.

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα , θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως « ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στην θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία» .

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή. Την έναρξη του συνεδρίου παρακολουθούν πολλά στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς, ο Αλέξης Χάρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου ο Τάσος Πετρόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, Πάνος Σκουρλέτης  ο Δ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, ο διευθυντής της Κ.Ο Κώστας Ζαχαριάδης η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου  οι πρώην υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας. Επίσης η Τασια Χριστοδουλοπούλου και αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων η Άνέτα Καββαδία, ο Νίκος Φίλης, η Ε. Αυλωνίτου και ο Μάκης Μπαλαουρας.

SHARE:

24Media Network