Τσίπρας: Είναι ώρα για βιώσιμη συμφωνία, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Τσίπρας: Είναι ώρα για βιώσιμη συμφωνία, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 3/6/2015- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ .(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο κτίριο της Κομισιόν, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Vid)

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντάται στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας μία σειρά επαφών και συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες.

“Προσερχόμαστε, με στόχο να πετύχουμε μία οικονομική βιώσιμη συμφωνία, με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, με στόχο να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, να αποφύγουμε τις υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό για τη μεσαία λαϊκή οικογένεια, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουμε τις αναγκαίες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις για την ίση κατανομή των βαρών και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Αυτά είναι τα κλειδιά για μία συμφωνία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Γιούνκερ: Δεν ξέρω αν θα έχουμε συμφωνία σήμερα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίσθηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει σήμερα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

“Πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα”, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ υποδεχόμενος τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρωθυπουργός, αποτελείται από τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά, Ευτύχη Τσακαλώτο και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα