Φον ντερ Λάιεν: Ακτιβιστές για την Παλαιστίνη διέκοψαν την ομιλία της – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Η πρόεδρος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανεβαίνει στο βήμα, λίγο πριν εκφωνήσει την ομιλία της στις Βρυξέλλες
Η πρόεδρος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανεβαίνει στο βήμα, λίγο πριν εκφωνήσει την ομιλία της στις Βρυξέλλες (AP Photo/Omar Havana)

Βίντεο από τη στιγμή που ακτιβιστές για την Παλαιστίνη διακόπτουν την ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες. “Είστε εγκληματίας πολέμου”.

Ακτιβιστές για την Παλαιστίνη διέκοψαν την ομιλία της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το βράδυ της Τετάρτης (17/4), στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Άμυνα και την Ασφάλεια, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το euronews, την ώρα που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ανέβει στο βήμα και ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλίας, ένας άνδρας από το κοινό άρχισε να φωνάζει και να την κατηγορεί ότι “το αίμα των Παλαιστίνιων παιδιών βρίσκεται στα χέρια σας”.

“Κυρία φον ντερ Λάιεν, πρόκειται για σύλληψη πολίτη! Κατηγορείστε για υποβοήθηση της γενοκτονίας στη Γάζα! Έχετε εκφράσει την απόλυτη υποστήριξή σας στο Ισραήλ κατά την έναρξη αυτής της γενοκτονίας! Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης είναι στα χέρια σας!”, φώναξε συγκεκριμένα ο ακτιβιστής.

Εκείνη τη στιγμή, ένα άλλο άτομο πλησίασε τον άνδρα, ο οποίος συνέχισε να φωνάζει ενώ απομακρύνθηκε από την αίθουσα. “Είστε εγκληματίας, κυρία Φον Ντερ Λάιεν! Θα έπρεπε να βρίσκεστε στη Χάγη! Δεν θα έπρεπε να βρίσκεστε εδώ. Δεν θα έπρεπε να ψάχνετε για μια δεύτερη θητεία! Είστε εγκληματίας πολέμου!!”Ελεύθερη Παλαιστίνη! Ελεύθερη Παλαιστίνη! πρόσθεσε, καθώς απομακρυνόταν.

Η Φον Ντερ Λάιεν , η οποία έμεινε ακίνητη και δεν έδειξε καμία αντίδραση κατά τη διάρκεια του απροσδόκητου συμβάντος, ξεκίνησε στη συνέχεια την παρέμβασή της ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες της για την πρόσκληση.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος προχώρησε σε μια εκτενή ομιλία σχετικά με την ανάγκη να ενισχύσει η Ευρώπη την ασφάλεια και την άμυνά της ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα