Τσίπρας για Παπανδρέου: Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα

Τσίπρας για Παπανδρέου: Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός εξερχόμενος του Μαξίμου, ενώ ο πρωθυπουργός μέσω twitter δήλωσε ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή σε όποιον ζητά ενημέρωση για τα εθνικά θέματα, αφήνοντας εμμέσως αιχμές και κατά Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο τα εθνικά θέματα, όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι πάντα ανοιχτή, σε όσους του ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

«Ενημέρωσα τον Γιώργο Παπανδρέου για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα», γράφει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, αφήνοντας έτσι σύμφωνα με ερμηνείες μία έμμεση αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει εθνική συναίνεση.

«Η εξωτερική πολιτική, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς. Όπως ξέρετε, έχω πει ότι συνεχίζω τις δικές μου επαφές σε διεθνές επίπεδο και λόγω των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και άλλων διεθνών καθηκόντων. Και θεωρώ όχι απλώς απαραίτητη αλλά και φυσιολογική τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση και με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη, διότι εάν υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο η εθνική συνεννόηση, η εθνική γραμμή. Και πιστεύω ότι είναι το καθήκον μας όλοι αυτό να υπηρετήσουμε», υπογράμμισε ο ο κ. Παπανδρέου.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει εθνική συνεννόηση είπε «αυτό επιδιώκουμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα