Τσίπρας για Paradise Papers: Θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκ΄ροτηση "Η Θεσσαλία της επόμενης ημέρας" την τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στην Λάρισα.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκ΄ροτηση "Η Θεσσαλία της επόμενης ημέρας" την τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στην Λάρισα. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός σε δήλωση του υπενθυμίζει ότι μία από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην κρίση την Ελλάδα ήταν η απροθυμία μίας καλομαθημένης ελίτ να επωμιστεί τα βάρη που της αναλογούσαν και επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φορολογική απάτη

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τη δική της μάχη κατά των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής, καθώς και την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers, τα οποία στην Ελλάδα παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα το News24/7, το Ραδιόφωνο24/7 και το Έθνος.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου όχι μόνο χαρακτηρίζει τους φορολογικούς παραδείσους απάνθρωπο μηχανισμό του καπιταλισμού,  που  αναπαράγει και διευρύνει συνεχώς τις παγκόσμιες ανισότητες, αλλά υπενθυμίζει ότι μία από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην κρίση την Ελλάδα ήταν η απροθυμία μίας καλομαθημένης ελίτ να επωμιστεί τα βάρη που της αναλογούσαν. Συνδέει έτσι την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών με την εδραίωση στην Ελλάδα ενός δίκαιου συστήματος ανάπτυξης.

ADVERTISING

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

"Οι αποκαλύψεις που ξεκίνησαν χτες για τα Paradise Papers επιβεβαιώνουν την άδικη, παράλογη, τραγική πραγματικότητα του κόσμου μας.

Η παγκόσμια ελίτ αποκρύπτει τεράστια χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, αποφεύγοντας συστηματικά τον έλεγχο και την φορολόγηση των οικονομικών της δραστηριοτήτων.

Και αυτό, την στιγμή που δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης και της ασύδοτης εκμετάλλευσης.

Την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι αποκλεισμένοι και τα θύματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Πρόκειται για έναν απάνθρωπο μηχανισμό, που χαρακτηρίζει τον καπιταλισμό της εποχής μας, και που αναπαράγει και διευρύνει συνεχώς τις παγκόσμιες ανισότητες.

Η Ελλάδα έχει πικρή πείρα, καθώς μια από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση, ήταν η αδιαφανής δράση μιας καλομαθημένης οικονομικής ελίτ, η διαπλοκή της με το πολιτικό σύστημα, και η σταθερή της αντίσταση να επωμιστεί τα βάρη που της αναλογούσαν.

Τα οποία προκλητικά φόρτωνε, με τη συνδρομή των πολιτικών της φίλων, στους πιο αδύναμους.

Το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων, είναι μια πρόκληση για την Παγκόσμια Κοινότητα.

Και ως πρόκληση το αντιμετωπίζει και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιότερος κόσμος, ούτε ελπίδα για τους εργαζόμενους, χωρίς διαφάνεια και δικαιοσύνη στα φορολογικά βάρη.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να δίνουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς

Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις εκείνες της ενημέρωσης, που έχουν το θάρρος να αποκαλύπτουν πλευρές αυτού του τεράστιου μηχανισμού φορολογικής απάτης.

Και φυσικά να συνεχίσουμε στη χώρα μας, ακόμα πιο αποφασιστικά το χτύπημα της φοροδιαφυγής και την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Για να εδραιωθεί επιτέλους στην Ελλάδα ένα δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζει τις ανάγκες των πολλών.

Εμείς είμαστε δεσμευμένοι σε αυτό τον αγώνα για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Paradise Papers
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαδημούλης: Τα #paradisepapers αποκαλύπτουν σκανδαλώδη φοροδιαφυγή

24Media Network