Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει πολύ μέλλον μπροστά της

Ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013.
(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση από την Πάτρα αλλά και ιδιαίτερη έμφαση - ανάλυση για το που θα βρεθούν 25 δισ. ευρώ με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η ανασυγκρότηση του τόπου

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην Πάτρα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τόνισε πως δεν της απομένει ακόμα πολύ μέλλον, ταυτόχρονα όμως φρόντισε να κάνει ιδιαίτερη ανάλυση για το που θα βρεθούν τα χρήματα τα οποία θα ενισχύουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, όπως εκείνος τη σχεδιάζει.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα η δύναμη της ανατροπής. Είναι η δύναμη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και προκοπής".

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Συνεχίζοντας για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "ξέρουμε το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, αυτούς που σιγά - σιγά ωθούνται στα όρια της φτώχειας, τους άνεργους, τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά".

Όσον αφορά στον οικονομικό τομέα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έχουμε σχέδιο για ένα δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον πλούτο και τα κέρδη, όχι τη φτώχεια και τους μισθούς πείνας.

Σχετικά με την κοινωνική πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "έχουμε σχέδιο για το πώς θα ξαναστήσουμε στα πόδια του ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο κοινωνικό κράτος, που θα προσφέρει πλήρη υγειονομική περίθαλψη για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, που θα χορηγεί συντάξεις αξιοπρέπειας και θα εξασφαλίζει σε κάθε παιδί πλήρη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης".

Αναφερόμενος στη δημόσια διοίκηση, επεσήμανε ότι "έχουμε σχέδιο για το πώς θα ανασυγκροτήσουμε παραγωγικά την τόσο εξευτελισμένη και λεηλατημένη δημόσια διοίκηση", προσθέτοντας πως "εμείς δεν την θέλουμε δικό μας τσιφλίκι, αλλά αποδοτικό στήριγμα για τον πολίτη".

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι "είναι μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας". Και πρόσθεσε:

"Είναι συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής".

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι "η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του τον κ. Βενιζέλο για να μην πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ". Μάλιστα, όπως τόνισε, "η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία".

Παράλληλα, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως "αναρωτιέται κανείς πόσες φορές θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον ίδιο και τον ίδιο εκβιασμό", ότι δηλαδή "η Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα μέτρα, να κόψει και άλλο μισθούς και συντάξεις, να κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, να πετάξει ανθρώπους στον δρόμο, για να πάρει την επόμενη δόση".

Και συμπλήρωσε:

"Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό για πάντα. Νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του".

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στον Ανδρέα Παπανδρέου και στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ παίρνοντας αφορμή από τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά Α. Τσίπρας, "ο Μ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85".

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έσωσε την δική του ερμηνεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων "Ξέρετε γιατί; Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

Πριν την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό.

Παραμύθια για σχέδια που επί της ουσίας δεν υπάρχουν λέει η κυβέρνηση

Με παραμύθια για "σχέδια που υπάρχουν" αλλά δεν αποκαλύπτονται, "λεφτά που θα βρεθούν", χωρίς κανείς να ξέρει από πού και με μία παρατεταμένη εμφυλιοπολεμική  παράκρουση, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει  και πάλι όχι μόνο την ανεπάρκεια αλλά και την επικινδυνότητά του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.

Σαρκασμός και σκωπτικό στιλ από το ΠΑΣΟΚ

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, την ομιλία στην Πάτρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται πως "του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Αριστερός".

"Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας", συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για "υποκρισία" που "δεν έχει όρια", καθώς "την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον Ν. Κωνσταντόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνομωσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network