Τσίπρας: Η ΝΔ κλείνει τα δημόσια Πανεπιστήμια για να ανοίξει ιδιωτικά

Φωτό αρχείου: Ο Αλέξης Τσίπρας
Φωτό αρχείου: Ο Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

"Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση" σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων.

Δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και στο σχέδιο για την παιδεία άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook.

Μεταξύ άλλων παρατηρεί πως η ΝΔ με την απόφασή της να μη δημιουργηθεί σχολή νομικής στην Πάτρα υπονομεύει έναν ολόκληρο νομό. Σημειώνει δε πως η νέα κυβέρνηση "κλείνει τα δημόσια πανεπιστήμια και σχολές για να ανοίξουν ιδιωτικά", χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση της.

"Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας. Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Σύμμαχοι μας οι εκπαιδευτικοί- Κεραμέως: Δε θα αλλάξουμε σύστημα πανελλαδικών

SHARE: