Τσίπρας: Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των επαφών με Λούλα και Ντίαζ στη Βραζιλία

Τσίπρας: Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των επαφών με Λούλα και Ντίαζ στη Βραζιλία

Για τη ραγδαία τουρκική επιθετικότητα ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον πρόεδρο της Βραζιλίας και την Αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης.

Η τουρκική προκλητικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας την Πρωτοχρονιά, τόσο με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα λίγο πριν την ορκωμοσία του, όσο και με την Αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και Υπουργό Εργασίας της χώρας, Γιολάντα Ντίαζ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα και υπογράμμισε τη σημασία που έχει να δοθούν μηνύματα προς την Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου και για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.


Επίσης, ενημέρωσε και την Αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης για την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας τη σημασία που έχει οι ευρωπαίοι εταίροι να δίνουν σαφή μηνύματα στην Τουρκία υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα