Τσίπρας - Ιερώνυμος σε νέο τετ α τετ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI

Την ενεργή συμμετοχή της Εκκλησίας στο προσφυγικό, αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την Τετάρτη (εκτός απροόπτου), την παραμονή του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΕΕ- Τουρκίας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ενεργότερη συμμετοχή της Εκκλησίας στο προσφυγικό.

Η ατζέντα όμως της συνάντησης περιλαμβάνει και το μάθημα των Θρησκευτικών. Και τούτο, επειδή οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη περί αντικατάστασης του μαθήματος των Θρησκευτικών με ένα μάθημα Θρησκειολογίας (αγνώστου έως τώρα περιεχομένου) ανησύχησαν, όπως Το Βήμα πληροφορείται την Ιεραρχία, η οποία ελπίζει ότι στη συνάντηση πρωθυπουργού- αρχιεπισκόπου θα δοθούν εκατέρωθεν διευκρινίσεις.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο αρχιεπίσκοπος θα θέσει τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» της Ιεραρχίας στο θέμα των Θρησκευτικών που είναι:

    Η υποχρεωτικότητα του μαθήματος.

    Ο ορθόδοξος χαρακτήρας του.

    Η τήρηση των ωρών διδασκαλίας με βάσει το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ένα δεύτερο θέμα που προτίθεται να θέσει ο αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό είναι η απρόσκοπτη επίσκεψη μητροπολιτών στα σχολεία. Δεν πρόκειται, θα τονίσει, ούτε να μετάσχουν στη διδασκαλία, ούτε βεβαίως να προχωρούν σε αξιολόγηση καθηγητών.

SHARE:

24Media Network