Τσίπρας: Καλύτερη Ευρώπη, η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη

Τσίπρας: Καλύτερη Ευρώπη, η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη
ANDREA BONETTI

Το προσφυγικό κυριαρχεί στις επαφές του πρωθυπουργού στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, με τον Τσίπρα να στέλνει μηνύματα υπέρ όχι περισσότερης ή λιγότερης, αλλά καλύτερης Ευρώπης

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία, το προσφυγικό και την ασφάλεια μπορούν να απαντηθούν, όχι με λιγότερη ή περισσότερη, αλλά με μια καλύτερη Ευρώπη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland, στο Στρασβούργο.

Το προσφυγικό κυριάρχησε στις συναντήσεις και τις δηλώσεις. Στη συνάντηση δε με με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι «η προσφορά της Ελλάδας στην κρίση του Προσφυγικού βρίσκει αναγνώριση», όπως ο ίδιος σημειώνει σε άλλη ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Pedro Agramunt και με Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκραμούντ, που είναι βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και σε άλλα νησιά όπου φθάνουν πρόσφυγες, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Guido Raimondi και τον Έλληνα δικαστή στο ΕΔΔΑ Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνος,

Επίσης, θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και του πρωθυπουργού της Εσθονίας από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
SHARE: