Τσίπρας: Η κυβερνητική περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε με το κεφάλι ψηλά

Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.
Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. EUROKINISSI

Κατα τη δεύτερη μέρα περιοδείας του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησής του. Τι είπε για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα Σελλιά του Δήμου Φοίνικα στο Ρέθυμνο ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στους δυτικούς νομούς της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

 Περπατώντας στα στενά του χωριού έφτασε στην πλατεία, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κατοίκων.

ADVERTISING

Κατά την υποδοχή πρώτος τον λόγο πήρε ο ιερέας του χωριού. Ο παπα – Γιάννης Βάθης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την μεγάλη τιμή, όπως είπε, που βρίσκεται κοντά τους, καθώς όπως εξήγησε «παραλάβατε μια χώρα που ήταν κλινικά νεκρή και φεύγοντας αφήσατε 37 δις στα ταμεία του κράτους, αυτό μόνο δείχνει την εντιμότητά σας και τη φιλοπατρία σας». Συμπλήρωσε, δε, πως για πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ τα σχολικά βιβλία αποστέλλονται στην ώρα τους, ενώ σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι πήρε γενναίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό, καθώς η ελληνική πολεμική αεροπορία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Τόνισε, ακόμα ότι  «οι κάτοικοι αυτού του τόπου είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «είναι σημαντικό να βρίσκομαι απέναντι σε πρόσωπα καθαρά, σε πρόσωπα του μόχθου και της δημιουργίας».

Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.
Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. EUROKINISSI

Επισήμανε ότι στην πατρίδα μας υπάρχουν δύο διαφορετικές Ελλάδες, η Ελλάδα της δημιουργίας που δεν σου ζητάνε χάρες και ρουσφέτια, αλλά σου εκφράζουν την αγωνία να προκόψει ο τόπος τους,  και από την άλλη η παρασιτική Ελλάδα, με χάρες και ρουσφέτια, αυτή η Ελλάδα που μας οδήγησε στην κρίση και στη χρεοκοπία. 

Επίσης σημείωσε πως αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει αυτό που προπαγάνδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι ήρθε το μνημόνιο, αλλά αντίθετα ισχύει ότι η οικονομία έχει μπει σε μια θετική τροχιά.

«Για μένα, το πιο σημαντικό της δικής μας διακυβέρνησης ήταν ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κάνουμε κάποια έργα», είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος «με το κεφάλι ψηλά» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση, καθώς και ότι «δεν δειλιάσαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα».

Αναφερόμενος στα εθνικά συμφέροντα τόνισε ότι και εκεί ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, προσθέτοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα δεν διακυβεύονται στον βορρά, αλλά στον εξ ανατολών κίνδυνο που παραβιάζει σήμερα το διεθνές δίκαιο.

Έτσι, κατέληξε, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια κλείσαμε έναν κύκλο, είχαμε παραλείψεις, δεν είχαμε εμπειρία. «Οι άλλοι είχαν εμπειρία να παίρνουν το δημόσιο χρήμα και να το διανέμουν στους ημέτερους», σημείωσε.

Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.
Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. EUROKINISSI

Κάνοντας λόγο για τη  διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την εγγραφή νέων μελών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza.gr είπε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια σχέση του πολίτη με την πολιτική, να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες», υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών για τη συνδιαμόρφωση των  θέσεων του κόμματος.

Σε ερώτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης είπε ότι «πρέπει να παρακολουθούμε στενά το έργο», καθώς η σημερινή κυβέρνηση προκαλεί καθυστερήσεις στην επιδίωξή της να αλλάξει τις συμβάσεις, όχι μόνο στον ΒΟΑΚ, αλλά και τόσο στην Πάτρα, όσο και στο μετρό Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ανέφερε: 

»Άκουσα μια συνέντευξη της κας Μπακογιάννη μετεκλογικά ότι ο βόρειος άξονας πρέπει να προχωρήσει με διόδια». «Γιατί δεν μας το έλεγε μετεκλογικά;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Εμείς το είχαμε προγραμματίσει χωρίς διόδια».

Στο τέλος της ανοιχτής εκδήλωσης ο δήμαρχος, Γιάννης Ταταράκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακηρύξει τον Αλέξη Τσίπρα επίτιμο δημότη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κρήτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα παρακαλά να μην χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές

Τσίπρας: Αν μπορούσε, η Δεξιά θα έβγαζε την Κρήτη από το χάρτη

SHARE:

24Media Network