Τσίπρας: “Στη μάχη που έρχεται, βασικός μας στόχος είναι να φτάσει η αλήθεια σε κάθε σπίτι”

Τσίπρας: “Στη μάχη που έρχεται, βασικός μας στόχος είναι να φτάσει η αλήθεια σε κάθε σπίτι”

Συνεδρίασε το Σάββατο, η Εκλογική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας προοδευτικής συμμαχίας ενόψει των ευρωεκλογών, όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

“Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης”, ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα “δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω” και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντας ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα καθώς με τους “χορηγούς του αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις”. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ καταστροφολογεί, “προβλέποντας όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας”

Μάλιστα απάντησε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι “το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται” και εξήγησε: “Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη”.

Για τα Τα δεκαετή ομόλογα επεσήμανε ότι άγγιξαν ιστορικό χαμηλό και υπογράμμισε με νόημα ότι “τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015”.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα”, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:  “Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης”.

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι “οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα