Τσίπρας: Τα μέτρα είναι μόνιμα, δεν κάνουμε δωράκια στην ολιγαρχία

Τσίπρας: Τα μέτρα είναι μόνιμα, δεν κάνουμε δωράκια στην ολιγαρχία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην Βουλή για την 13η σύνταξη, την μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση κι ενέργεια και τις 120 δόσεις και χαιρέτησε την επιλογή της αντιπολίτευσης να ψηφίσει τα μέτρα - «Ξέρω ότι διαφωνείτε και θα θέλατε ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο» παρατήρησε δηκτικά.

«Όσο είμαστε εμείς, ο δημοσιονομικός χώρος θα δίνεται για τις ανάγκες των πολλών» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και τις τροπολογίες για την 13η σύνταξη και την μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση κι ενέργεια. Ο Αλ. Τσίπρας χαιρέτησε την επιλογή της αντιπολίτευσης να ψηφίσει αυτά τα μέτρα «μόνιμου χαρακτήρα», σχολιάζοντας όμως δηκτικά ότι «ξέρω ότι διαφωνείτε και θα θέλατε ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο».

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ψήφιση των μέτρων αποτελεί μία «ιστορική στιγμή», καθώς «κορυφώνεται μία θετική πορεία» από την έξοδο από τα Μνημόνια από τον Αύγουστο και μετά με την Βουλή να ψηφίσει «μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας κι όχι μέτρα κοινωνικής λεηλασίας». Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μετά από οκτώ χρόνια θυσιών έχει ξημερώσει μία νέα εποχή», στην οποία υπάρχει «προοπτική δικαίωσης» των πολιτών και των θυσιών που έκαναν τα χρόνια των Μνημονίων.

Ακόμα θετικότερες ειδήσεις στο τέλος του 2019 και δυνατότητα για νέα μέτρα

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι τα μέτρα, εκτός από «άμεση επίδραση στην τσέπη» των πολλών, έχουν και «ισχυρό συμβολισμό». Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι τα μέτρα αποτελούν παράλληλα και «παρεμβάσεις με φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα». Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν περαιτέρω την θετική πορεία της οικονομίας προβλέποντας ότι στο τέλος του 2019 θα υπάρξουν «ακόμα θετικότερες ειδήσεις» για την υπεραπόδοση της οικονομίας. Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτή η υπεραπόδοση θα δώσει την δυνατότητα για νέα μέτρα.

Από Δευτέρα κιόλας η ενίσχυση του καλαθιού του νοικοκυριού

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «από Δευτέρα κιόλας» ενισχύεται το καλάθι του νοικοκυριού με την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ σύντομα οι πολίτες θα αντιληφθούν στην τσέπη τους και την επίδραση από την μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε ότι η 13η σύνταξη ενισχύει το εισόδημα 2,5 εκατ. συμπολιτών μας, ενώ η κατανομή της γίνεται «από κάτω προς τα πάνω». Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ακόμα ότι εκατομμύρια συμπολίτες μας θα ευνοηθούν κι από τις διατάξεις για τις 120 δόσεις.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για το 2020, ενώ απαρίθμησε τα σημαντικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί τους τελευταίους μήνες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που εξήγγειλε στην ΔΕΘ που ψήφισε κι η αντιπολίτευση, ακόμα κι αν το έκανε «με γκρίνια και δυσαρέσκεια». Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι και τα σημερινά μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, είναι εφικτά χάρη στις δυνατότητες της οικονομίας και «χωρίς τα χέρια δεμένα στην πλάτη», καθώς πλέον «εμείς ορίζουμε τον τρόπο και τα μέσα για να πιάνουμε τους στόχους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα