Τσίπρας: Ο Φιλόδημος υπονομεύεται για προσωπικά παιχνίδια

Τσίπρας: Ο Φιλόδημος υπονομεύεται για προσωπικά παιχνίδια
O Αλέξης Τσίπρας

Από τα Τρίκαλα όπου περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε την επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που χρηματοδοτούσε τους δήμους.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τη δική της αυτόνομη και αυτοδύναμη παρουσία και πρέπει να είναι πέρα και έξω από μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Τρικέων Δημήτρη Παπαστεργίου που πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με αφορμή την κατάργηση του προγράμματος Φιλόδημος από την κυβέρνηση.

Ο Α.Τσίπρας σημείωσε πως με λύπη παρακολουθεί ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα να υπονομεύεται με στόχο όπως είπε χαρακτηριστικά “να εξυπηρετηθούν, κάποια παλαιάς κοπής παιχνίδια, όχι μικροκομματικά, προσωπικά θα έλεγα, κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί ο κάθε υπουργός που έρχεται να θέλει να φτιάξει το δικό του στρατό δημάρχων γιατί αυτό είναι μια λογική που πρέπει να την αφήσουμε πίσω και τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις.

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Τρικάλων ο Αλέξης Τσίπρας από το πρωί επισκέφθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη και τα δίδυμα οθωμανικά λουτρά της πόλης και στη συνέχεια περπάτησε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης συνοδευόμενος κι από στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, πρώην και νυν βουλευτές.

Πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικάλων όπου συζήτησαν εκτός των άλλων και για τα ζητήματα της πόλης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από δήμαρχο για τη λειτουργία του control room του Δήμου για το πως εντοπίζονται με τη νέα τεχνολογία τα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και πως αυτά επιλύονται με μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα