Τσίπρας: Ο Σαμαράς είχε σκοτεινό ντεκόρ. Η πρώτη μου αλλαγή ήταν στο Μαξίμου

Τσίπρας: Ο Σαμαράς είχε σκοτεινό ντεκόρ. Η πρώτη μου αλλαγή ήταν στο Μαξίμου
Φωτό αρχείου: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές της θητείας του: "Έχω πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω "φεύγεις".

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια διαφορετική συνέντευξη.

Ευχήθηκε δε, να κάτσει και για τις επόμενες εκλογές στο Μέγαρο για να μπορέσει να δουλέψει για τον ελληνικό λαό. «Κοιμάμαι τα βράδια απολύτως ήσυχος με τη συνείδησή μου, λέγοντας ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά. Έδωσα μέχρι εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση», είπε.

“Έχω εμπειρία, πλέον. Ξέρω πώς κυβερνάται μια χώρα”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι: “Αν η πορεία σου είναι να πας απέναντι, πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να πας απέναντι”.

“Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς”, σημείωσε άλλωστε τονίζοντας ότι: “Δεν ήταν στόχος μου η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ήξερα ότι αυτό θα προκαλούσε προβλήματα”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές της θητείας του: “Έχω πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω “φεύγεις”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι: “Δεν είχα άλλη επιλογή. Φτάσαμε ως εδώ. Κλείσαμε έναν κύκλο. Τώρα πρέπει να προχωρήσω μπροστά”.

Και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε άδειασε τον κ. Καμμένο. “Δεν έχω αδειάσει κανέναν”, ξεκαθάρισε.

Μάλιστα, για την περίοδο μετά την πολιτική, ανέφερε: “Όταν μπήκα εδώ τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους για να πάει μπροστά ο λαός”.

Η πρώτη μέρα στο Μαξίμου

Για την πρώτη μέρα στο Μαξίμου είπε πως ο Σαμαράς δεν τον είχε υποδεχθεί. Πρόσθεσε πως το ντεκόρ ήταν σκοτεινό και ξύλινο, χωρίς φως, καταθλιπτικό και αμέσως χτύπησε το τριψήφιο τηλέφωνο, τη λειτουργία του οποίου αγνοούσε. “Ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που μου είπε πως έπεσε ένα μαχητικό στην Ισπανία. Αργότερα είπα πως θα μεταρρυθμίσω το γραφείο για να έχει χρώμα”.

Η σχέση με τη σύντροφό του

Πώς διαχειρίστηκε όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα τον αντίκτυπο που είχαν τα καθήκοντά του στα παιδιά του; “Αυτό ήταν και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και έχουμε κάνει πολύ δουλειά και εγώ και η σύντροφός μου, η Μπέττυ. Δουλέψαμε με τα παιδιά, να τους εξηγήσουμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι κάτι τρομακτικό. Κάποιοι άνθρωποι τον αγαπάνε πολύ, κάποιοι δεν τον συμπαθούν” είπε.

“Ο μεγάλος μου γιος ήταν 4 χρονών όταν άκουγε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να λέει “κύριε Τσίπρα έχετε καταστρέψει τη χώρα” είπε για την στιγμή που γιος του παρακολουθούσε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο στην τηλεόραση. “Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ”.

Στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν πάνε σε δημόσιο σχολείο, απάντησε: “Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο”.

Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι παραμένει σύζυγος και είναι πάντα δίπλα στην οικογένειά του.

Όσο για το αν η Μπέτυ Μπαζιάνα παρεμβαίνει στις στυλιστικές του επιλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η σύντροφός του του λέει καμιά φορά: “Πάλι με το ίδιο σακάκι θα εμφανιστείς; Αλλά ως εκεί”.

“Έκανα το Μακεδονικό, ήξερα ότι θα βρεθώ μπροστά σε δυσκολίες”

“Πήρα μία έντιμη απόφαση που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου και στην εντιμότητά μου. Εγώ είπα ότι δεν με ενδιαφέρει να περιμένω τρεις μήνες και να περάσει ο καιρός. Έκανα το Μακεδονικό, ήξερα ότι θα βρεθώ μπροστά σε δυσκολίες. Ήξερα, όμως, ότι έχω μια ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα. Ήθελα να αφήσω ένα ιστορικό αποτύπωμα. Ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκδιώχθηκε πολλές φορές. Όμως, άφησε αποτύπωμα. Πιστεύω ότι και εμείς αφήσαμε αποτύπωμα. Παραλάβαμε μια ανεργία στο 28% και σήμερα είναι στο 18%. Σήμερα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα”, σχολίασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος απηύθυνε και ένα κάλεσμα στους πολίτες: “Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπρος ή θα συνεχίσουμε προς τα πίσω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα