Τσίπρας: "O ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές"

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά το τέλος της ψηφοφορίας στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, τον αριθμό των μελών και το μήνυμα για τις επόμενες εκλογές "όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο Κ. Μητσοτάκης".

Σε δήλωση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας. Κάναμε ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας. Και το έχει ανάγκη. Να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του 2019 είχα πει ότι ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό ήταν μία εντολή για εμάς. Μία εντολή ανασχηματισμού να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.

Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και το κάναμε χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό. Με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας, με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις της νεολαίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα σύγχρονο, νεανικό, ριζοσποαστικό μα πάνω απ' όλα ένα κόμμα των μελών του.

Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στη διαδικασία, έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά και τους ευχαριστώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν για μία άψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας, αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, διότι τώρα ξεκινά ένας νέος, μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους εμάς".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network