Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στην συνάντηση με το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL την τρίτη 2 Ιουνίου 2015. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος GUE/NGL Gabriele Zimmer,  οι αντιπρόεδροι  GUE/NGL Neoklis Sylikiotis και Malin Bjork, η γενική γραμματέας Maria D' Alimonte  και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στην συνάντηση με το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL την τρίτη 2 Ιουνίου 2015. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος GUE/NGL Gabriele Zimmer, οι αντιπρόεδροι GUE/NGL Neoklis Sylikiotis και Malin Bjork, η γενική γραμματέας Maria D' Alimonte και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την πεποίθησή του ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία του Ευρωομάδας της Αριστεράς

Την πεποίθησή του ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία του Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μια πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, πιστεύω όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, αυτός είναι ο στόχος μας». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει σε μια διαιρεμένη Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που, όπως είπε, ενώ πραγματοποιούμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, έχουμε κάνει και πολλές υποχωρήσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή κατάσταση για ολόκληρη την Ευρώπη.

Για την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στους Θεσμούς, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε καταθέσει εξαιρετικά ρεαλιστικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανακάμψει, με ένα τρόπο όμως δικαιότερο, καθώς τα τελευταία πέντε διαδοχικά χρόνια ύφεσης υπήρξαν καταστροφικά για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το περιεχόμενο της νέας πρότασης της Ελλάδας για συμφωνία

Αλέξης Τσίπρας: Καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση. Η απόφαση ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης

SHARE:

24Media Network