Τσίπρας: Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πίεση. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε

default image

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, μία ημέρα πριν την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο

Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με την Γερμανία και τη συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Ευρώπη προκρίνει, με δήλωσή του στην “Καθημερινή”, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως κεντρικά ζητήματα της αυριανής κρίσιμης συνάντησης που θα έχει στο Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόκειται για «μια συνάντηση που δεν θα “πιέζεται” από τις διαπραγματεύσεις».

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με τη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός σηματοδοτεί τη στροφή της κυβέρνησής στην παραγωγή έργου ενώ σε ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες σημειώνει πως «διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε».

Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Καθημερινή: «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά – σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς – από την κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Μια συνάντηση που δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα