Τσίπρας πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες: Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό

Ο πρωθυπουργός στις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Ο πρωθυπουργός στις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πρέπει να αποφύγουμε τη διαίρεση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Η ηγεσία της Ε.Ε. να προσχωρήσει στον ρεαλισμό, επανέλαβε (Vid)

Την βεβαιότητα ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό προκειμένου να εξασφαλίσει την διέξοδο από την κρίση, διατηρώντας την ενότητα της Ευρώπης, εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επίσης είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε επισήμως προχθες η ελληνική πλευρά στους θεσμούς.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Από προχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα στην κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω στην πρόταση αλλά ούτε κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε από την πλευρά των θεσμικών ετέρων. Χθες βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από τον πρόεδρο της Κομισιόν τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά. Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, να του εξηγήσω ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μίας ενωμένης Ευρώπης που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ. Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση, είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαξίμου: Δεν έχει έρθει κανένα κείμενο από τους θεσμούς στην Αθήνα

Διαπραγμάτευση ώρα μηδέν. Προς έκτακτο Eurogroup Παρασκευή ή Δευτέρα. Συμφωνία ζητά η οικονομία και η κοινωνία

SHARE:

24Media Network