Τσίπρας προς Πετρούνια: Ευγνώμονες για τις επιτυχίες σας – Να βοηθήσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Τσίπρας προς Πετρούνια: Ευγνώμονες για τις επιτυχίες σας – Να βοηθήσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

“Με συγκίνησε η δήλωσή σου, ότι κάνεις αθλητισμό χάρη στους χορηγούς σου και ότι εσύ και  οι συναθλητές σου είσαστε 7 μήνες απλήρωτοι από την Ομοσπονδία” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Λ.Πετρούνια.

Επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της Ενόργανης Γυμναστικής πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια, τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράφτη και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνομιλία που είχε με τον χρυσό Ολυμπιονίκη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μας έχει δώσει αλλά ιδιαίτερα όπως τόνισε “για το τελευταίο μετάλλιο στην Βασιλεία, το οποίο ήρθε μετά από τραυματισμό και άρα μετά από δύσκολη δουλειά για την επάνοδο”.

Δήλωσε συμπαραστάτης στις προσπάθειες που κάνουν όλοι οι αθλητές και υπογράμμισε την πρόθεση του να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με όποιον τρόπο μπορεί.

“Με συγκίνησε η δήλωσή σου στο αεροδρόμιο, ότι κάνεις αθλητισμό χάρη στους χορηγούς σου και ότι εσύ και οι συναθλητές σου είσαστε 7 μήνες απλήρωτοι από την Ομοσπονδία” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Λ.Πετρούνια και επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Από την πλευρά του ο Λ.Πετρούνιας υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι οι Ομοσπονδίες, τόσο στην γυμναστική όσο σε όλα τα αθλήματα, βλέπουν τους αθλητές και τους προπονητές ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Όπως είπε πρέπει να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γιατί διαχρονικά έχει τους αθλητές που έχουν σηκώσει την σημαία ψηλά και έχει φέρει τα περισσότερα ολυμπιακά και άλλα μετάλλια .

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε παρά την μεγάλη προσπάθεια των αθλητών από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό “ έχω την εντύπωση ότι δίνουμε περισσότερη βάση στον επαγγελματικό αθλητισμό και όχι στον ερασιτεχνικό που δίνει περισσότερες χαρές”.

“Υπήρξε πρόσφατα φορολόγηση στα κέρδη του Στοιχήματος και πήγαν όλα στις ΠΑΕ” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και να έρθουν τα θέματα αυτά στην Βουλή και να τα αναδείξουμε γιατί όπως είπε πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η πολιτεία διαχρονικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής από την πλευρά του επεσήμανε ότι πρέπει να καθήσουμε στο τραπέζι και να βρούμε λύσεις ώστε να αναπτύξουμε κι άλλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να στηρίξουμε κι άλλο τους αθλητές.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι και την προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο στο Τόκιο με ενδιάμεσο σταθμό τους αγώνες στο Κατάρ για την πρόκρισή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα