Τσίπρας σε Βούτση: Διάσκεψη Προέδρων για ΕΣΡ τη Δευτέρα

Στιμιότυπο από την συνεδριαση τησ ολομέλειας της βουλής για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρων,Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιμιότυπο από την συνεδριαση τησ ολομέλειας της βουλής για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρων,Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η διάσκεψη για το ΕΣΡ. Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής. Κυβερνητικά στελέχη θέτουν στη ΝΔ το ερώτημα τι πρέπει να γίνει στο μεσοδιάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ

Τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ τη Δευτέρα στις 17:00, ταυτόχρονα με την κατάθεση του νέου νόμου για τη ρύθμιση της προσωρινής αδειοδότησης των καναλιών μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το ΕΣΡ, εξετάστηκε διεξοδικά σε σύσκεψη στο Μαξίμου που συγκάλεσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν στη συνέχεια ότι: "Η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο."

Προσέθεταν δε ότι: "Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία."

Κυβερνητικά στελέχη προσέθεταν μάλιστα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί νομοθετικής πρωτοβουλίας της ΝΔ για επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, ότι το ερώτημα στο οποιο πρέπει να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι τι προτείνει για το μεσοδιάστημα. Διότι, όπως έλεγαν, ακόμη και να συγκροτηθεί ΕΣΡ τη Δευτέρα, ο διαγωνισμός δε γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον εξάμηνο. "Τι προτείνει η ΝΔ, στο μεταξύ να δίνονται τσάμπα οι συχνότητες;", αναρωτιόντουσαν.

Σημείωναν επίσης ότι το νέο διαγωνισμό θα διενεργήσει το ΕΣΡ σε κάθε περίπτωση, αλλά με βάση το νόμο Παππά του οποίου έχει καταπέσει μόνο το άρθρο 2Α που αφορά στο ποιος καθορίζει το χάρτη συχνοτήτων και άρα τον αριθμό των αδειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για ΕΣΡ και βλέπουμε…

SHARE:

24Media Network