Τσίπρας: Σήμερα είναι η ώρα να μιλήσουμε για δικαιοσύνη

Τσίπρας: Σήμερα είναι η ώρα να μιλήσουμε για δικαιοσύνη
Caption

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσο Λυσαρίδη στην Κύπρο.

Στο σοσιαλιστικό όραμα του Βάσου Λυσαρίδη αλλά και στους αγώνες του για την επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό που απεύθυνε, ως προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον κύπριο ηγέτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στην εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «ο Βάσος Λυσαρίδης ήταν ένας σοσιαλιστής που αφιέρωσε τη ζωή του στον άνθρωπο και στον αγώνα για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση και αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς, τους προοδευτικούς, τους αριστερούς, τους σοσιαλιστές, τους δημοκράτες».

Αναφερόμενος στις σύγχρονες συνθήκες αναφέρθηκε στο σήμερα «που οι ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εντός των κοινωνιών μας διογκώνονται ραγδαία. Σήμερα, που όλοι αναγνωρίζουν ότι ο νεοφιλελευθερισμός έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται, όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά απαιτείται ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους. Σήμερα που όλο και περισσότεροι φαίνεται πια να καταλαβαίνουν ότι ο πλανήτης μας κινδυνεύει από την ασύδοτη επιθυμία για κέρδη που κάνει φτωχότερους τους φτωχούς και ακόμη πλουσιότερους τους ισχυρούς.

Γιατί καταστρέφει ακόμη και το περιβάλλον, δηλαδή το ίδιο μας το μέλλον. Σήμερα που έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας από τη πανδημία για την ανάγκη ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και βλέπουμε την αισχροκέρδεια να λεηλατεί το εισόδημα των αδύναμων. Σήμερα είναι η ώρα να μιλήσουμε ξανά για δικαιοσύνη. Για το όραμα μιας κοινωνίας που θα βάζει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο, πάνω από τα κέρδη».

Τόνισε επίσης πως ο Βάσος Λυσαρίδης ήταν «παρών σε όλη την πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως βουλευτής για 46 χρόνια, ως ιδρυτής της αγαπημένης του ΕΔΕΚ και ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Και όσο τα Τουρκικά στρατεύματα θα κρατάνε τη Κύπρο διχοτομημένη, θα είναι πάντα παρών στους αγώνες και τις αγωνίες του Κυπριακού λαού».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα