Τσίπρας στη ΔΕΘ: Θέμα τιμής για την Ελλάδα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Θέμα τιμής για την Ελλάδα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Δεν θα μείνει στο συρτάρι η υπόθεση είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η επόμενη κίνηση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή (Vid)

Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων δεν έχει κλείσει, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι υπάρχει συντεταγμένη εθνική στρατηγική. «Η υπόθεση δεν θα μείνει στα συρτάρια» ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι η επόμενη κίνηση θα γίνει όταν η χώρα εκτιμήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Όπως συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας “το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν είναι επικοινωνιακό αλλά ένα ανοιχτό θέμα. Είναι θέμα τιμής για την Ελλάδα και δεν αφορά μαι αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία αλλά αφορά και τον ίδιο τον Γερμανικό λαό. Αφορά συνολικά τους ευρωπαϊκούς λαούς που αντιστάθηκαν απέναντι στο ναζισμό”.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι για πρώτη φορά υπήρξε ένα πόρισμα από την επιτροπή της Βουλής το οποίο βρίσκεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πως αυτό που θέλει η ελληνική κυβέρνηση είναι να κλείσει το θέμα που παραμένει ανοιχτά για τόσα χρόνια. “Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Τσίπρας
SHARE:

24Media Network