Τσίπρας στο News 24/7: 'Mπορούμε να ζήσουμε και με και χωρίς το ΔΝΤ'

Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers press conference during the 82nd Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 10, 2017. /          82 , , 10  2017.
Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers press conference during the 82nd Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 10, 2017. / 82 , , 10 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7 κάλεσε το ΔΝΤ να λάβει τις αποφάσεις του για το αν θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι

Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον στρέφεται στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση του Γιώργου Μελιγγώνη για το News 24/7 και το Ραδιόφωνο 24/7 σχετικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Αθήνα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός κάλεσε το Ταμείο να λάβει τις αποφάσεις του για την παραμονή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η στάση του επηρεάζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη. Αν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει,  "μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς την παρουσία του" επεσήμανε.

Ακολουθεί η ερώτηση και η πλήρης απάντηση του κ. Τσίπρα:

Ακούσαμε προχθές τον Γάλλο πρόεδρο να λέει ότι δεν είναι δουλειά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να επιτηρεί ευρωπαϊκά προγράμματα. Είπατε πριν λίγο ότι βιάζεστε. Αν επιμείνει το Ταμείο στις απαιτήσεις του, θα ζητήσετε την περιθωριοποίησή του για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση έγκαιρα;

"Στον βαθμό που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μία συμφωνία που έχουμε μπροστά μας και ξέρουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Θα τρέξουμε γρήγορα. Η τρίτη αξιολόγηση έχει κυρίως εφαρμοστικά ζητήματα και όχι κρίσιμα πολιτικά. Αναμένουμε ότι όλες οι πλευρές θα έρθουν καλή πίστη. Εμείς μπορούμε να ζήσουμε και με το ΔΝΤ εάν τηρεί τα συμφωνηθέντα, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς την παρουσία του. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ΔΝΤ που έχει το ένα πόδι μέσα κι το άλλο έξω από το πρόγραμμα. Μετά από δύο χρόνια (πρέπει) να πάρει τις αποφάσεις του. Και αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά την Ευρώπη.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για ένα success story για να θυμηθώ και τα παλιά, όχι για μας, για την Ευρώπη" απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

82η ΔΕΘ: Η Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οργανώνουμε το μέλλον. Από το Grexit, στο Grinvest

Τσίπρας: Στόχος η οριστική έξοδος από την επιτροπεία

SHARE:

24Media Network