Τσίπρας στο Sport24 Radio 103,3: Ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κυματοθραύστης του ρατσισμού

Τσίπρας στο Sport24 Radio 103,3: Ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κυματοθραύστης του ρατσισμού
Γιάννης Αντετοκούνμπο AP

"Ο Αντετοκούνμπο αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα κόντρα στο ρεύμα του ρατσισμού. Είναι το χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα σε όσους δεν ήθελαν να δώσουμε ιθαγένεια σε αυτά τα παιδιά", είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Σουτ Τηλεφώνημα” στον Sport24 Radio 103,3 το βράδυ της Τετάρτης. Ερωτηθείς για το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ελλάδα, επικαλέστηκε το θετικό παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας:

“Ο Αντετοκούνμπο μας ανάγκασε να δούμε την άλλη όψη των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και έχουν καταγωγή από άλλες χώρες. Το παράδειγμά του ήταν ένα ισχυρό αντιπαράδειγμα στο ρατσισμό που φώλιασε και στην ελληνική κοινωνία. Είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου και έχασε τους τελικούς στις λεπτομέρειες” για να συνεχίσει:

“Ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία υπήρχε και πριν τη Χ.Α. αλλά κρυβόταν σε άλλα κόμματα. Είναι αδιανόητο ότι ο ναζισμός μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο την ώρα που η Ελλάδα είχε τα περισσότερα θύματα αναλογικά από τη ναζιστική θηριωδία”.

“Η ακροδεξιά έχει πάρει κεφάλι σε λαϊκά στρώματα. Κακά τα ψέματα η κρίση δημιούργησε αντανακλαστικά της λογικής “εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί μας παίρνουν τις δουλειές”. Ο Αντετοκούνμπο ήταν το αντιπαράδειγμα. Μας κάνει υπερήφανους παντού, κρατάει τη σημαία, την έχει στην καρδιά του. Κάποιοι δεν μπορούσαν καν να σκεφτούν την ιδέα πως θα δώσουμε την ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ. Το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θεωρώ όλους φασίστες όσους τα βάζουν με τους μετανάστες, αυτό το δημιούργησε η κρίση”.

“Η αλήθεια είναι πως όταν βρίσκεσαι σε κρίση πρέπει να δεις πώς δεν θα αφήσεις κανέναν μόνο του πίσω. Η Ελλάδα κινδύνευσε την πενταετία ’10 με ’15 να φτάσει στο άσχημο επίπεδο άλλων Βαλκανικών κρατών με ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, το ένα τρίτο, ήταν εντελώς περιθωριοποιημένο. Εμείς τον γλιτώσαμε τον κίνδυνο. Ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κυματοθραύστης γιατί κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν τον κάνει περήφανο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα