Τσίπρας στους Financial Times: «Η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει γίνει πλέον αποδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση

Πυρά εναντίον της Ανγκελα Μέρκελ εξαπολύει με συνέντευξη τους στους Financial Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξης Τσίπρας, ανεβάζοντας τους τόνους προς τη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Η Ανγκελα Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει γίνει πλέον αποδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά το κλίμα των συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα εκτός συνόρων και κάνει λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον, πέραν των πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων, και από τα διεθνή ΜΜΕ. Το κοινό συμπέρασμα που προκύπτει από τις επαφές αυτές, τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει γίνει πλέον αποδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό προκαλεί αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή κλίματος και συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να ανατραπεί η σημερινή αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική της λιτότητας που επιβάλλεται στην ΕΕ».
 

SHARE:

24Media Network