Τσίπρας: Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν βασίζονται σε εκβιασμούς

Τσίπρας: Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν βασίζονται σε εκβιασμούς

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδό του από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Έκκληση στους Θεσμούς να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες. Έκανε λόγο για "δίκαιο αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης (Vid)

Στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπααϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Σε μια σύντομη δήλωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι αρχές αυτές δεν βασίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. “Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αξίες” πρόσθεσε.

“Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει δίκαιο αγώνα υπέρ αυτών των αξιών εκ μέρους τους ευρωπαϊκού και βεβαίως του ελληνικού λαού” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι οι πιθανότητες παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι 50-50.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς ανάσα στις Βρυξέλλες καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Πριν από λίγο μια νέα πρόταση έπεσε στο τραπέζι από πλευράς των δανειστών, η οποία βάζει στο τραπέζι παράταση του προγράμματος 5 μηνών και οικονομική κάλυψη 15,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο η νέα αυτή πρόταση πρόταση δεν έγινε δεκτή από την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να ζητά συνολικό “πακέτο” συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα