Τσίπρας: Το ιδιαίτερο βίντεο για την εύρεση εργασίας και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές

Τσίπρας: Το ιδιαίτερο βίντεο για την εύρεση εργασίας και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές
Ο Αλέξης Τσίπρας Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI

"Να κάνεις τη δουλειά που ονειρεύεσαι; Ή να συνεχίσεις να την ονειρεύεσαι;", διερωτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανήρτησε ένα βίντεο στα social media για την υφιστάμενη κατάσταση στην εργασία.

Ακόμα ένα” “Χάου Του από τη σειρά των βίντεο που καυτηριάζουν καίρια ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία απασχολούν τη νεολαία ανήρτησε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας.

Το νέο βίντεο επικεντρώνεται με χιουμοριστικό τρόπο στο ζήτημα της απασχόλησης και της εύρεσης εργασίας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει σχετικά: “Να κάνεις τη δουλειά που ονειρεύεσαι; Ή να συνεχίσεις να την ονειρεύεσαι;”.

Στο τέλος του βίντεο, από την οθόνη περνούν μηνύματα σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει και η νέα σελίδα στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως “Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ξεπάγωμα τριετιών για αυξήσεις σε όλους, κατάργηση εργασιακής ζούγκλας Χατζηδάκη, Συλλογικές διαπραγματεύσεις, επανίδρυση ΣΕΠΕ για ελέγχους τήρησης της νομοθεσίας, αιτιολογημένη απόλυση και 35 ώρες εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών”.

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Χατζηδάκης: Αρκετά καλλιτεχνικό το έργο, αλλά παντελώς αδιάφορο για τους νέους

 «Είτε με τα βίντεο που βγάζει για τους νέους είτε χωρίς αυτά, ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος! Προσκολλημένος στα ψέματα, στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στις κούφιες υποσχέσεις! Αφού “στέγασε” στο προηγούμενό του βίντεο τους νέους με μεγάλα λόγια, τώρα τους βρίσκει και δουλειές, κουνώντας παράλληλα το δάχτυλο στην κυβέρνηση», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει:

«Κατηγορεί ο κ. Τσίπρας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει μειώσει την ανεργία στο 11,4% από 17,5%, που την παρέδωσε ο ίδιος.

Κατηγορεί ο κ. Τσίπρας μια κυβέρνηση που εισήγαγε μια σειρά από νέες άδειες για τους εργαζόμενους γονείς (πληρωμένη γονική άδεια 2 μηνών και για τους 2 γονείς, άδεια πατρότητας, επέκταση της άδειας μητρότητας και στον ιδιωτικό τομέα).

Κατηγορεί ο κ. Τσίπρας μια κυβέρνηση που θέσπισε και ξεκίνησε να εφαρμόζει την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων.

Κατηγορεί ο κ. Τσίπρας μια κυβέρνηση που δεν έχει απλώς αυξήσει, αλλά πολλαπλασιάσει τους ρυθμούς των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε σχέση με τη δική του περίοδο.

Προσέξτε όμως επίσης τι άλλο κάνει ο κ. Τσίπρας: Θέλοντας να υποτιμήσει ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δημιουργήθηκαν 245 χιλιάδες πρόσθετες θέσεις εργασίας, υποστηρίζει ότι όλοι αυτοί οι άνεργοι που βρήκαν δουλειά -σε μεγάλο ποσοστό νέοι στην ηλικία- το κατάφεραν με μέσο και, μάλιστα, στον ιδιωτικό τομέα. Λέει, δηλαδή, σε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους ότι η γνώση τους και η προσωπικότητά τους δεν έχουν καμιά αξία και ότι το μόνο που τους έσωσε ήταν ότι είχαν κάποιον “κολλητό”. Αν δεν είναι αυτό υποτίμηση της προσωπικότητάς τους, τότε τι είναι;

Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει το έργο του: Αρκετά καλλιτεχνικό, αλλά παντελώς αδιάφορο για τους νέους».
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα