Τσίπρας: “Το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης διαλύει κάθε θεσμική προστασία των εργαζομένων”

Τσίπρας: “Το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης διαλύει κάθε θεσμική προστασία των εργαζομένων”
Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στη Χαλκίδα Eurokinissi

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους, ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολίτες. Τα "καρφιά" για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενταχθούν σε συλλογικές και ενιαίες μορφές αγώνα “απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση της ΝΔ στον κόσμο της εργασίας”, απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησης στο Facebook

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην επίσκεψή του στη Χαλκίδα όπου συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους, ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολίτες, ενώ μιλάει για το “νομοσχέδιο-έκτρωμα”, όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά, της κυβέρνησης, το οποίο, όπως υποστηρίζει, “καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, θεσμοθετεί τις ατομικές συμβάσεις, διαλύοντας κάθε θεσμική προστασία των εργαζομένων”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι θα ανοίξει τη συζήτηση για τη μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση των αποδοχών και για μια πολιτική που θα δώσει την προοπτική νέων θέσεων εργασίας. Διότι η ανάπτυξη πρέπει να συμπεριληπτική και όχι για λίγους επιχειρηματικούς ομίλους”, καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα