Τσίπρας: Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα

Greek Prime Minister Alexis Tsipras received Secretary-General of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), Jose Angel Gurria Trevino, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on Feb. 11, 2015. /        Jose Angel Gurria Trevino,   , ,   11 , 2015.
Greek Prime Minister Alexis Tsipras received Secretary-General of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), Jose Angel Gurria Trevino, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on Feb. 11, 2015. / Jose Angel Gurria Trevino, , , 11 , 2015. LEFTERIS PARTSALIS / SOOC

Σε δήλωση του για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η 17η Νοέμβρη παραμένει μία ζωντανή εκδήλωση μνήμης, συνδεδεμένη σήμερα με την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας που περιορίστηκε από τα μνημόνια και την περιθωριοποίηση της ακροδεξιάς

«Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις και να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες τού σήμερα. Τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης και μία από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας. Ήταν μία εξέγερση μαζική και ενωτική, η αιματηρή καταστολή της οποίας στέρησε τη Χούντα από κάθε έρεισμα και έβαλε τα θεμέλια για την κατάρρευσή του δικτατορικού καθεστώτος» αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Από τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, η επέτειος του Πολυτεχνείου πήρε τον χαρακτήρα μίας αγωνιστικής κινητοποίησης με παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Και παρ' όλο που πολλοί θα ήθελαν -και προσπάθησαν- να σβηστεί αυτή η ιστορία από τη συλλογική μνήμη, η 17η Νοέμβρη παραμένει εδώ και 44 χρόνια μία ζωντανή εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδεδεμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής. Τέτοια αιτήματα είναι σήμερα η εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, που περιορίστηκε ασφυκτικά τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς της επιτροπείας, η περιθωριοποίηση του φασισμού, του ρατσισμού, και του ακροδεξιού λαϊκισμού, το δικαίωμα όλων, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στη μόρφωση, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια».

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network