Τσίπρας: Υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους πρόσφυγες. Η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι γέφυρες επικοινωνίας

ΑΘΗΝΑ-Διαθρησκευτικό συνέδριο  ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Διαθρησκευτικό συνέδριο ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Χαιρετισμός πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, με αναφορά στην προσφυγική κρίση, στο δείπνο προς τιμήν των συνέδρων στη Διεθνή Διάσκεψη "Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή"

"Ακόμα και σήμερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση για την χώρα, νιώθουμε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν στις ακτές της χώρας μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αποψινή του ομιλία στο δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων στη Διεθνή Διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός  Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

"Γι΄αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης για τους λαούς" πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην συνέχεια ότι "στην σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η Ελλάδα είναι στο μέσον μιας κρίσης που αγγίζει την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο σε οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό και πνευματικό επίπεδο", τονίζοντας στην συνέχεια ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει και αυτή την κρίση στην Ευρωζώνη που θέτει αντικειμενικά το ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε στο μέλλον, την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ή την Ευρώπη της λιτότητας και της ανισότητας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network