Τυφώνας ο Φίλης για ΕΡΤ- Καμμένο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Φίλης στην Κουμουνδούρου
Ο Νίκος Φίλης στην Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Δεν είναι παρωνυχίδα το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης, θα υποστούμε μεγάλη ζημιά, ο Σαμαράς έπεσε και λόγω ΕΡΤ, προειδοποίησε υποστηρίζοντας πως ολοένα μοιάζουμε με τους προηγούμενους και εκτίμησε ότι εξαντλεί τη δυναμική της η συνεργασία με Καμμένο.

Μύδρους για το θέμα της ΕΡΤ, εξαπέλυσε μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ενώ από τα βέλη του δεν γλύτωσε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος και οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στην οικονομία.

“Αντίπαλος μας σε αυτή τη φάση είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα μοιάζουμε με τους προηγούμενους σε πολλά και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Εάν είμαστε διαφορετικοί πρέπει να το αποδεικνυουμε κάθε στιγμή με ύφος και ήθος” είπε ο κ.Φίλης.

“Το θέμα της ΕΡΤ δεν είναι δευτερεύον, ούτε παρωνυχίδα, είναι κομβικό θέμα αριστερής διακυβέρνησης” συνέχισε. Σημείωσε ότι ο ίδιος τέσσερις φορές μέσα σε ενάμιση χρόνο έθεσε το θέμα στο πολιτικό συμβουλιο ως μέλος του οργάνου, αλλά τέσσερις φορές αναβλήθηκε η συζήτηση και έμαθε από τις εφημερίδες ο ίδιος και το κόμμα για τη νέα διοίκηση στην ΕΡΤ.

“Κοχλάζει το θέμα. Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Ο Σαμαράς έπεσε και από το θέμα της ΕΡΤ, που την έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα” πρόσθεσε καλώντας τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν το ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, σημειώνοντας: “Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη, όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα”.

Ο κ.Φίλης σχολίασε επίσης με νόημα πως “εάν είναι μία πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα όχι η αποκάλυψη της. Από εκεί χάνουμε” και κατέληξε με βέλη κατά όσων θέλουν όπως είπε να περιχαρακώσουν τη λειτουργία του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν γίνονται συνεδριάσεις έτσι κι αλλιώς, διότι “θέλουν μία παράδοση ενός τμήματος της αριστεράς όπου η σιωπή είναι χρυσός. Ε όχι δεν είναι χρυσός”.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητά η ΚΕ για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Είπε ότι ορθώς πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Καμμένο στην αρχή για λόγους συσχετισμών και τακτική, όμως εκτίμησε ότι “εξαντλεί τη δυναμική της σήμερα αυτή η συνεργασία”.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι “θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα, θα απογοητευθεί όμως, είναι καρικατούρα” και τόνισε με νόημα: “Για αυτό πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας χωρίς παρεμπόδιση”.

Ο πρώην υπουργός ξεκινώντας την παρέμβαση του εκτίμησε ότι “η ειλικρίνεια ενισχύει την ελπίδα και ο λαός μας έχει ανάγκη ελπίδα” και σημείωσε ότι: “Έχουμε μπροστά μας μία πενταετία όπου τα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι υποσημειώσεις του προγράμματος, είναι αγκωνάρια, ειναι λιτότητα” .

Επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει πάνω από 3,5,% ανάπτυξη για να επιτευχθούν οι στόχοι και πρόσθεσε: “Αυτά δεν τα λέω για να πω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα, μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά να ξέρουμε ποια είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε”, ενώ τόνισε ότι μία συντηρητική πολιτική θα διόγκωνε τα προβλήματα των εργατικών τάξεων και άλλο, επαναλαμβάνοντας: “Με ειλικρίνεια μπορούμε να προχωρήσουμε, τα μεγάλα λόγια φτιάχνουν απογοητεύσεις και δεν πείθουν”.

Ο κ.Φίλης επανέλαβε τέλος την πρόταση που είχε κάνει και στην προηγούμενη ΚΕ για προγραμματικό συνέδριο. Υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο ως προϋπόθεση ώστε να πάει το κόμμα σε μία αριστερή πολιτική πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων και να τεθεί ορίζοντας για τις κυβερνητικές δράσεις.

Υποστήριξε επίσης ότι η ακροδεξιά στην Ευρώπη κλέβει την ατζέντα της αριστεράς, ενώ η αριστερά εμφανίζεται συντηρητική στην οικονομική και κοινωνική διαχείριση, καταλήγοντας:

“Χρειάζεται να ξανασυνδεθουμε με τον αριστερό ριζοσπαστισμό, για αυτό χρειαζόμαστε συνέδριο. Δεν είναι οι τάσεις που φτιάχνουν το κόμμα, αλλά η συλλογικότητα η δημοκρατία και η αξιοκρατία, διαφορετικά τα πράγματα είναι δύσκολα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Εάν η ΠΓΔΜ απορρίψει τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες για την εκλογή νέων οργάνων με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση

SHARE:

24Media Network