Τζανακόπουλος για συντάξεις: Οι μάντεις κακών θα διαψευσθούν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI

Την βεβαιότητα ότι η θέση της κυβέρνησης για μη περικοπή των συντάξεων θα γίνει δεκτή από την Κομισιόν εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον News 24/7 στους 88,6

"Έχουμε εξηγήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις της περιόδου των μνημονίων αλλά αφορά στην δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή.

"Από τη  στιγμής ο στόχος του 3,5% επιτυγχάνεται χωρίς την περικοπή των συντάξεων, απολύτως βέβαιος ότι η θέση μας θα γίνει δεκτή από την Κομισιόν', πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος και κάλεσε όσους μετατρέπονται σε "μάντεις κακών" να μη "βιάζονται και να μην εκτίθενται".

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης  αφορά στην "ικανότητα" της ελληνικής οικονομίας να επιτυγχάνει το απαραίτητο πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 χωρίς την λήψη οποιουδήποτε μέτρου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή αφορά στις συντάξεις, ενώ για το αφορολόγητο παρέπεμψε στις δηλώσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Προτεραιότητες Υγεία και Παιδεία

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν ως αντικατάσταση των 10.000 ιερέων, που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για συγκεκριμένη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, θέλει να επαναφέρει το μέτρο της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και έχει πολιτικό σχέδιο υποβάθμισης της Υγείας και της Παιδείας, τομείς την ενίσχυση των οποίων η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως "το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί κοινωνική ανατριχίλα".

Επωφελής για Δημόσιο και Εκκλησία η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Στο ζήτημα της συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι επωφελής τόσο για το Δημόσιο όσο και για την Εκκλησία και εκτίμησε πως θα γίνει δεκτή από την ιεραρχία. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, ο μισθός των κληρικών είναι πλήρως εξασφαλισμένος, με την εγγύηση του Δημοσίου και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι "προσχηματικά αγκαλιάζουν τις αγωνίες των κληρικών" και πως απλώς αντιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να εξορθολογίσει τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους για μικροπολιτικούς λόγους. "Η άθλια μεταστροφή της ΝΔ προς τα ακροδεξιά δεν θα της βγει σε καλό", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν τίθεται θέμα παγώματος της διαδικασίας για την υπόθεση Novartis

Σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση για την Novartis μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, σε βάρος της διαδόχου της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο συνεργατών της, ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει διαδικαστικές και δικονομικές ενέργειες λέγοντας πως η ελληνική Δικαιοσύνη έχει το νομικό πλαίσιο για να τις αντιμετωπίσει και εκτίμησε πως δεν τίθεται θέμα παγώματος της διαδικασίας για την υπόθεση Novartis.

Η Γεννηματά να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

"Η κ. Γεννηματά είχε αρκετές δυνατότητες να πάρει αποστάσεις απο την προηγούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τη ταύτισή του με τις πολιτικές της ΝΔ", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως αυτή η πολιτική δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που θέλει να λέγεται σοσιαλδημοκρατικό. Όπως είπε, η παρουσία Τσίπρα στο συνέδριο του SPD, δέιχνει ότι η κατεύθυνση ευρωπαϊκά είναι εντελώς διαφορετική και κάλεσε τη Γεννηματά να την  ακολουθήσει.

"Δεν μπορεί το ΚΙΝΑΛ να αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο για συντάξεις και θετικά μέτρα

SHARE:

24Media Network