Τζανακόπουλος: Προδιαγεγραμμένη η άρση των capital controls

Τζανακόπουλος: Προδιαγεγραμμένη η άρση των capital controls
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Eurokinissi

Η πλήρης άρση των capital controls είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, εξαιτίας των κινήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στην οικονομία, χαρακτήρισε την άρση των capital controls ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της πλήρους άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων, είπε πως αυτή είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και έτσι δεν συνιστά κάτι ιδιαίτερο.

“Ο κ. πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα το αφήγημα περί δήθεν καταστροφικής διαπραγμάτευσης το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να μιλήσει για την επιβολή των capital controls”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει: “Ξέχασε όμως να πει ότι χάρη σε εκείνη τη διαπραγμάτευση καταφέραμε να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα και να εξέλθουμε τελικά από τα μνημόνια”.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια από την Αστυνομία, ο κ. Τζανακόπουλος την χαρακτήρισε “κίνηση εντυπωσιασμού” και πρόσθεσε σκωπτικά: “Αντί για εμπόρους ναρκωτικών, μαζέψατε μωρομάνες”

Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προσωπικά δεδομένα, χαρακτήρισε προσχηματικές τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την διαδικασία του κατεπείγοντος και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει μια αντικοινοβουλευτική πρακτική την οποία έχει κάνει κανόνα.

“Εφόσον υπάρχει δυνατότητα ανοχής από πλευράς ΕΕ και παγώματος του προστίμου, δεν υπήρχε θέμα κατεπείγοντος. Πολλά μέλη της ΕΕ είχαν εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα να ενσωματώσουν την κοινοτική οδηγία”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ επικαλέστηκε και τις παρατηρήσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής σε ότι αφορά τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

“Η κυβέρνηση δεν πήρε το μάθημά της από την προηγούμενη νομοθέτησή της. Για πρώτη φορά αποχώρησαν όλα τα κόμματα από τη συζήτηση, διαμαρτυρόμενα για την κατάθεση τροπολογίας που κατεδαφίζει εργασιακά δικαιώματα, πέντε λεπτά πριν από τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Συνεχίζει και θέλει να νομοθετεί με καταχρηστικό τρόπο”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα