Τζιτζικώστας: Το Βουκουρέστι είναι η κόκκινη γραμμή για το Σκοπιανό, όχι η εθνική γραμμή

Τζιτζικώστας: Το Βουκουρέστι είναι η κόκκινη γραμμή για το Σκοπιανό, όχι η εθνική γραμμή

Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να στοχεύσει στο βέλτιστο, δηλαδή να μη συμπεριληφθεί ο όρος ‘Μακεδονία’ στην ονομασία των Σκοπίων, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας στα περί γραμμής Καραμανλή

Σε νέα παρέμβαση για το σκοπιανό προχώρησε στην τοποθέτησή του στην Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

ADVERTISING

«Η θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008 δεν πρέπει να θεωρείται από την κυβέρνηση ως εθνική γραμμή για την ονομασία των Σκοπίων. Εκείνη ήταν και παραμένει η ‘εθνική κόκκινη γραμμή’. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις από τις κόκκινες γραμμές αλλά να στοχεύει στο βέλτιστο, δηλαδή να μη συμπεριληφθεί ο όρος ‘Μακεδονία’ στην ονομασία των Σκοπίων. Άλλωστε οι συνθήκες σήμερα ευνοούν ώστε να βρεθεί λύση σ’ αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, να ενημερώσει για τη στρατηγική με την οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις και να δεσμευτεί ότι η όποια λύση φέρει θα βάζει οριστικό τέλος στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπίων».

Με τον τρόπο αυτό ο περιφερειάχης Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε εμμέσως πλην σαφώς προς όλους όσους αναφέρονται σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, επικαλούμενοι ότι αυτή ήταν η γραμμή της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα του όρου 'Μακεδονία'

Μητσοτάκης: Δεν πάω σε Συμβούλιο Αρχηγών για το Σκοπιανό, εάν δεν έχει ενιαία θέση η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network