Τζο Μπάιντεν: Η ιστορία της γραβάτας με τις ελληνικές σημαίες και το “δάνειο” από τον Τέρενς Κουίκ

Τζο Μπάιντεν: Η ιστορία της γραβάτας με τις ελληνικές σημαίες και το “δάνειο” από τον Τέρενς Κουίκ
Ο Τζο Μπάιντεν με την "ελληνική" γραβάτα INTIME NEWS

Πώς η γαλανόλευκη γραβάτα του Τζο Μπάιντεν αντικαταστάθηκε από εκείνη που είδαμε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις ελληνικές σημαίες. Η ιστορία πάει πίσω στο 2017.

Ελληνικό “χρώμα” είχε η υποδοχή που επιφύλαξε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οβάλ γραφείο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή συνεργασία, αλλά και το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F35, καθώς και οι προκλήσεις της Τουρκίας, με φόντο τα παζάρια της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό που ξεχώρισε στον φωτογραφικό φακό, ήταν η γραβάτα του Αμερικανού προέδρου, με τις ελληνικές σημαίες, η οποία σχολιάστηκε έντονα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κίνηση έγινε για προφανείς συμβολικούς και επικοινωνιακούς λόγους.

Ο Τζο Μπάιντεν με την "ελληνική" γραβάτα INTIME NEWS

Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Dimitris Papamitsos

Μάλιστα, η εν λόγω γραβάτα δεν ήταν πάντοτε στη κατοχή του Τζο Μπάιντεν, αλλά την “απέκτησε” το 2017, όταν ως πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είχε βρεθεί στην Ελλάδα στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που έγινε στην Αθήνα.

Τότε, έγινε μια “ανταλλαγή” γραβάτας με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, εκείνη την εποχή, Τέρενς Κουίκ.

Μπάιντεν και Κουίκ ΑΜΠΕ

 

Όπως ανέγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας του ΑΠΕ – ΜΠΕ:

“Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όπου αντάλλαξαν τις γραβάτες τους, φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα