Τζώρτζια Κεφαλά: Ο “δυναμισμός των ‘Σπαρτιατών’ και οι απόψεις των νεοναζί που δεν συμφωνεί με όλες”

Τζώρτζια Κεφαλά: Ο “δυναμισμός των ‘Σπαρτιατών’ και οι απόψεις των νεοναζί που δεν συμφωνεί με όλες”
Τζώρτζια Κεφαλά INTIME NEWS

Μετά τα σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε για την εμφάνισή της στην ορκωμοσία της Βουλής, η Τζώρτζια Κεφαλά βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο, αυτή τη φορά για τις δηλώσεις της για τους ακροδεξιούς "Σπαρτιάτες".

Εύλογα ερωτήματα και κενά δημιουργούν οι νέες θέσεις που διατύπωσε η νεοεκλεγείσα βουλεύτρια με την Πλεύση Ελευθερίας, Τζώρτζια Κεφαλά, για το κόμμα των Σπαρτιατών, η οποία τις τελευταίες ώρες – και μετά την εμφάνισή της στην ορκωμοσία της Βουλής – βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Αρχικά, η απάντησή της στα σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε για την εμφάνισή της, δεν άργησε να έρθει με την ίδια (δικαίως) να κάνει λόγο για υποκρισία, και να τονίζει εύλογα πως ο καθένας θα κάνει το υπέροχο ταξίδι της ζωής του με τον τρόπο που επιθυμεί και θα ψάχνει τον εαυτό του χωρίς να κρίνει τους αλλους. Αυτόν τον κόσμο ονειρεύομαι. Το αν τα κίτρινα ξυρισμένα μαλλιά, το ντεκολτέ ή τα γυαλιά προσθέτουν ή αφαιρούν σοβαρότητα το αφήνω στα υπέροχα μυαλά σας“.

Μέσα από τους διαδρόμους της Βουλής, η τραγουδίστρια δεν έκρυψε μάλιστα τη συγκίνησή της για το γεγονός ότι κατάφερε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάνοντας μια αναδρομή στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, που ως παιδί περπατούσε στον Εθνικό Κήπο και έκανε πατινια έξω από τη Βουλή.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αμέσως τάχθηκαν στο πλευρό της βουλεύτριας, υποστηρίζοντας πως η εμφάνιση και η επιλογή ενός ατόμου να ντυθεί και να εκφραστεί όπως ακριβώς αυτό επιθυμεί, δεν συνδέεται με την προσωπικότητα, την καλλιέργεια και το πνεύμα του, με το ζήτημα να σχολιάζεται και στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, όπου χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά χαρακτήρισε “φθηνό άνθρωπο” τον Θάνο Τζήμερο μετά τη χυδαία ανάρτησή του για την εμφάνιση της Τζώρτζια Κεφαλά. Μέχρι εδώ, όλα κατανοητά.

Κάπου μπερδεύτηκαν τα πράγματα

Η ίδια όμως βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο έντονης κριτικής και αφορμή αποτέλεσαν αυτή τη φορά οι δηλώσεις της για τις θέσεις του ακροδεξιού κόμματος “Σπαρτιάτες“, με τις οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν συμφωνεί με όλες”.

“Νομίζω ότι οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά.. δεν συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τις περισσότερες”, δήλωσε συγκεκριμένα η Τζώρτζια Κεφαλά.

Εξηγώντας δε, γιατί δεν συμφωνεί, η ίδια υποστήριξε πως “ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με τον διάλογο, τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου”, αναφέροντας μάλιστα στο τέλος, πως οι μέθοδοι των “Σπαρτιατών” δεν είναι δόκιμοι.

Οι δηλώσεις της μόνο κενά αφήνουν, καθώς είναι απορίας άξιο, πώς ένα πρόσωπο που προέρχεται από ένα αριστερό -φαινομενικά- κόμμα, στην ιδρυτική διακήρυξη του οποίου τονίζεται χαρακτηριστικά πως “το μέλλον ανήκει πρωτίστως στις νέες γενιές, που δικαιούνται να αξιώνουν δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματά τους“, δήλωσε πως… “διαφωνεί με τις περισσότερες θέσεις” ενός ακροδεξιού και νεοναζιστικού κόμματος, αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί πως συμφωνεί με άλλες.

Ενός κόμματος, ο αρχηγός του οποίου τη βραδιά των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στην πρώτη του δήλωση, ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη, που όπως είπε “αποτέλεσε το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα“.

Φανταζόμαστε πως μετά τα παραπάνω, είναι αρκετά πιθανό να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση περί Σπαρτιατών.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα