Βαρουφάκης: ‘Ένα tweet με το σημερινό ΠΡΩΤΟ Θ(Ψ)ΕΜΑ’ για τη συνωμοσία της δραχμής

Βαρουφάκης: ‘Ένα tweet με το σημερινό ΠΡΩΤΟ Θ(Ψ)ΕΜΑ’ για τη συνωμοσία της δραχμής

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter στο Πρώτο Θέμα με αφορμή το δημοσίευμα για τα σενάρια εξόδου της χώρας από το Ευρώ και την εφαρμογή του Plan B

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο “Τι συζητούν οι συνωμότες της δραχμής;” φαίνεται να προκάλεσε την οργή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που φρόντισε να εξαπολύσει επίθεση κατά τη εφημερίδας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει στην ανάρτησή του “Επειδή η βέλτιστη αντίδραση στην χυδαιότητα είναι η δημοσιοποίησή της, ένα tweet με το σημερινό ΠΡΩΤΟ Θ(Ψ)ΕΜΑ ” και παραθέτει το σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

Στο δημοσίευμα, που συμπεριλαμβάνεται μια κοινή φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη και των Μιχάλη Χατζηθεοδώρου και Νίκο Θεοχαράκη από συνάντησή του σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, περιγράφεται αναλυτικά το Plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αλλά και τα στάδια που θα ακολουθούνταν για την επίτευξη του συγκεκριμένου σχεδίου.

Αναλυτικότερα, το άρθρο κάνει αναφορές για τους ρόλους κλειδιά των τριών ανδρών που, όπως αναφέρει, με επιμέλεια είχε φροντίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης να κρύψει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως και σημαντικές λεπτομέρειες του σχεδίου Grexit.

Επιμένει στην εφαρμογή ενός Plan Β ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ισπανική El Pais, επιμένει ότι η εφαρμογή του Plan B θα ήταν λιγότερη επιζήμια για την ελληνική οικονομία από την εφαρμογή ενός τρίτου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως “Η συμφωνία είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει και θα αποτύχει”.

Ενώ, σπεύδει να κατηγορήσει τον Γερμανού υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι “θέλει να βάλει στην άκρη την Κομισιόν και να δημιουργήσει ένα είδος υπερ-επιτρόπου για τη φορολογία με εξουσία να επεμβαίνει στις εθνικές κυβερνήσεις ακόμα και για χώρες που δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα. Θα είναι ένας τρόπος για να υποτάξει τους πάντες σε πρόγραμμα. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι να επιβληθεί ο Σόιμπλε όπου υπάρχει Τρόικα: στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και κυρίως στο Παρίσι”.

Και καταλήγει πως “Τo Grexit θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επιβάλει τον φόβο που χρειάζεται προκειμένου να υποχρεωθούν σε συμβιβασμό Μαδρίτη, Ρώμη και Παρίσι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα