Βαρουφάκης για Grexit: Ελπίζω Ευρώπη και ΔΝΤ να μπλοφάρουν

Yanis Varoufakis at Extraordiary Economic Forum, in Athens, on May 19, 2015 /       ,  ,  19 , 2015
Yanis Varoufakis at Extraordiary Economic Forum, in Athens, on May 19, 2015 / , , 19 , 2015 SOOC

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν επιθυμεί πραγματικά ένα 'Grexit'. Δηλώνει ότι θα μπορούσε να κόψει συντάξεις, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. "Ανέφικτο το 1% στο πρωτογενές πλεόνασμα", έγραψε στο Twitter

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ότι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων, δεν πρόκειται να το πράξει και ότι δεν πιστεύει πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα αφήσουν τελικά τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο ενός "Grexit".

Ερωτηθείς από το πρόγραμμα Today του Radio 4 του BBC αν είναι πιθανή μία έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, ο Έλληνας υπουργός απάντησε ότι εκτιμά πως κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

"Δεν θεωρώ ότι κανένας λογικός Ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός θα επιλέξει αυτή την οδό", απάντησε.

Ερωτηθείς αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Ελπίζω ναι".

Διαμάχη για το πλεόνασμα στο... Twitter

 Την άποψη της κυβέρνησης σχετικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, προέβαλε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός έγραψε ότι «Το 1,2% ήταν απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου.Το 1% είναι ανέφικτο μετά από 3 και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι για γέλια...».

Με το συγκεκριμένο tweet, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στον αναλυτή, Γιάννη Κουτσομύτη, ο οποίος χαρακτήρισε «αστεία» τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι στο τέλος Μαρτίου ο Γ. Βαρουφάκης πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network