Βαρουφάκης: "Κορυφαία δημοκρατική στιγμή στην ελληνική πολιτική Ιστορία το δημοψήφισμα του '15"

Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και το δημοψήφισμα του 2015, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Κρήτης ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

Κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο της Κρήτης έκανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του στο νησί.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι «οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από κόμματα και κινήσεις που λέμε ότι θέλουμε να ανατρέψουμε το ολιγαρχικό κατεστημένο, τουλάχιστον έναν διάλογο που να αφήνει ανοικτή την προοπτική μιας τέτοιας ανατροπής», συμπληρώνοντας ότι θέση του κόμματος που αναδείχθηκε και από το συνέδριο, είναι η ανάγκη προεκλογικών συνεργασιών, στη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων και όχι μετεκλογικές συνεργασίες, με τη μορφή της «μοιρασιάς υπουργείων» όπως ανέφερε.

«Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, εντός των τριήμερων που προβλέπει το Σύνταγμα, είναι αδύνατον να λάβει χώρα σοβαρή συζήτηση για σοβαρό, συνεκτικό προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα -πόσο μάλιστα να συμφωνηθεί και να εγκριθεί από τη βάση.

Η οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια αυτών των τριήμερων, μόνο στη μοιρασιά υπουργείων μπορεί να εστιάσει, κάτι που δεν αφορά το ΜέΡΑ25 -ένα κόμμα που ιδρύθηκε και υπάρχει "για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα". Για αυτό, το συνέδριό μας αποφάσισε ρητά, ο όποιος διάλογος περί προοδευτικής διακυβέρνησης, θα πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.

Αν δεν γίνει προεκλογικά, οι βουλεύτριες και βουλευτές του ΜέΡΑ25 δεσμεύονται να καταψηφίσουν εκ προοιμίου κάθε κυβερνητικό σχήμα» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι «στο ΜέΡΑ25 θεωρούμε προτιμότερο να μην σχηματιστεί καμία κυβέρνηση παρά να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα εισάγει νέα αντι-λαϊκά μέτρα προς όφελος της ολιγαρχίας και εις βάρος της βιωσιμότητας της κοινωνίας».

"Κορυφαία δημοκρατική στιγμή στην ελληνική πολιτική Ιστορία το δημοψήφισμα του '15"

Αναφορικά με το δημοψήφισμα του 2015, που σήμερα συμπληρώνονται επτά χρόνια, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι υπήρξε «κορυφαία δημοκρατική στιγμή στην ελληνική, αλλά και την διεθνή, πολιτική Ιστορία», χαρακτηρίζοντάς την ένα «γενναίο χαστούκι στην πανευρωπαϊκή μιντιακή ιδεολογική τρομοκρατία» και «ηχηρή καταδίκη της μαύρης προπαγάνδας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, «ανεξάρτητα από την, εκ των υστέρων, τραγική ακύρωση του αποτελέσματος και της πρωτοφανούς δυναμικής του, το δημοψήφισμα προκάλεσε ρωγμή στο πολιτικό κατασκεύασμα της μεταδημοκρατικής Ελλάδας. Σηματοδότησε την κορύφωση της λαϊκής αντίστασης στην κατεδάφιση της μεταπολιτευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας -κατεδάφιση που επέφερε το μνημονιακό πρόγραμμα όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στους θεσμούς, μετά από πλήρη υπονόμευση και εξευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 απηύθυνε κάλεσμα προς κόμματα και συλλογικότητες από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο, προς τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και προς τον κόσμο που εμπνεύστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι «ο Ανδρέας μάς έμαθε ένα μεγάλο μάθημα: τον YESMAN δεν τον σέβεται κανείς.

"Ο κ. Μητσοτάκης αναμασά το Ανήκομεν στη Δύση του Καραμανλή"

Το "Ανήκομεν στη Δύση" του Κ. Καραμανλή, το οποίο αναμασά σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, δεν είναι παρά η ιδεολογία του YESMAN. "Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας", εξηγούσε σοφά στο προοίμιο της, η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Στο ΜέΡΑ25 κρατάμε αυτό το μεγάλο μάθημα ως κόρη οφθαλμού. Και επισημαίνουμε πως, ό,τι ίσχυε το 1974, το ίδιο ισχύει και σήμερα: το ναι σε όλα, είτε προς την Ουάσιγκτον είτε προς στο τρίγωνο Βρυξελλών-Βερολίνου-Φρανκφούρτης, καταδικάζει την χώρα μας σε εξάρτηση, υποτέλεια και υποανάπτυξη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕΡΑ25 ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΡΗΤΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK