Βαρουφάκης: Λάθος η έκδοση ομολόγων - Οι πτωχευμένοι δεν πρέπει να δανείζονται ούτε ένα ευρώ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στους ακροατές του News24/7 στους 88,6 και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κακώς εξέδωσε ομόλογα καθώς "ο πτωχευμένος δεν πρέπει να δανείζεται άλλα χρήματα". Τι είπε για Τσίπρα, Συμφωνία των Πρεσπών και ΜέΡΑ 25.

Σε μία συζήτηση που τελικά κράτησε αρκετά παραπάνω από τις προγραμματισμένες δύο ώρες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στις ερωτήσεις των ακροατών του News24/7 στους 88.6.

Ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτηση το κυβερνητικό αφήγημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι τόσο τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να μειωθούν με μονομερείς αποφάσεις, χωρίς διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Χαρακτήρισε λαθεμένη την έκδοση ομολόγων από την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι ο "πτωχευμένος δεν μπορεί και δεν πρέπει να δανείζεται ούτε ένα ευρώ παραπάνω" ενώ προέβλεψε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική η ερημοποίηση της χώρας θα συνεχιστεί.

Είπε ότι το μεγαλύτερο λάθος της θητείας του ήταν η υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου του 2015 και ότι δεν θα έπρεπε να παίξει το ρόλο του υπουργού οικονομικών στο διάστημα που τον έπαιξε.

Τάχθηκε σαφώς υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και των "δικαιωματικών" νομοσχεδίων που έφερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά στηλίτευσε τη σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τους υδρογονάθρακες και το πετρέλαιο ως παρωχημένες πηγές ενέργειας.

Απέφυγε να βάλει πήχη προσδοκιών για το ΜΕΡΑ25 ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών ενώ τάχθηκε κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων διότι, όπως τόνισε, στην Ελλάδα δεν μπορούν να ιδρυθούν σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δείτε όλη την εκπομπή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές, Εκλογές 2019
SHARE:

24Media Network