Βαρουφάκης: Οι εταίροι δεν έχουν μπέσα

Βαρουφάκης: Οι εταίροι δεν έχουν μπέσα

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί παγίδας των εταίρων και μπλόφας, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Τι απάντησε. Διαψεύδει έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα (Vid)

Έκκληση για καταβολή προσπάθειας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές , ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι εταίροι δεν τήρησαν την προφορική δέσμευση που είχαν δώσει στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ότι θα διασφαλίσουν διεξόδους ρευστότητας στη Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

''Όταν υπάρχει συμφωνία και σφίγγουμε το χέρι για το Α και όχι το Β, σημαίνει ότι θέλουμε το Α και όχι το Β. Από την άλλη μεριά όμως, δεν αποδείχτηκε η ίδια προσήλωση στην μπέσα. Φαίνεται τελικά ότι, στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Σε καμία περίπτωση δεν έχω έρθει σε προσωπική κόντρα με τον κ. Σταθάκη. Σταματήστε να πιστεύετε τα δικά σας τα δημοσιεύματα. Δεν ειπώθηκε ποτέ η λέξη 'ανοργανωσιά'. Και με τον κύριο Θεοχαράκη, είμαστε όλοι από την Κρήτη και όλοι αγαπημένοι".

Διαψεύδει την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί επιβολής νέας έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Είχε προηγηθεί η διαρροή σεναρίων που ήθελαν να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης - που βρίσκεται υπό κατάρτιση αυτή την ώρα - διάταξη για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα 30.000 ευρώ και άνω.

Ο Γ. Βαρουφάκης διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης, Κυβέρνηση, Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήλωση Βαρουφάκη

SHARE: