Βασιλειάδης: Αλλάζει η αστυνόμευση στα γήπεδα – Έρχεται νομοσχέδιο με νέο καθεστώς για τα σεκιούριτι

Βασιλειάδης: Αλλάζει η αστυνόμευση στα γήπεδα – Έρχεται νομοσχέδιο με νέο καθεστώς για τα σεκιούριτι
Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς για την αποτίμηση του έργου των ελεγκτικών αρχών και των δικαστικών αρχών για την πάταξη της διαφθοράς τους τελευταίους 15 μήνες, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Η πολιτεία δεν παίζει" ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 τονίζοντας ότι "οι σεκιούριτι θα μπορούν να παραδίδουν τους ταραξίες στην αστυνομία".

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αστυνομίας και των σεκιούριτι στα γήπεδα προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων των τηλεοπτικών συμβολαίων ή και κατάργησής τους, απέκλεισε την πιθανότητα διακοπής του πρωταθλήματος και μίλησε για τον κίνδυνο διακοπής της τακτικής επιχορήγησης στο μπάσκετ καλώντας την ομοσπονδία  και τον επικεφαλής της κ. Βασιλακόπουλο να πάρει πρωτοβουλίες “για να προφυλάξει και να μην τραυματίζει το άθλημα”.

Κατά τα άλλα ανέφερε τα εξής: “Προσπαθήσαμε να εκσυγχρονίσουμε το νομικό πλαίσιο. Το πιο σημαντικό πρόβλημα για τη γηπεδική βία στη χώρα μας ήταν η ατιμωρησία και η αίσθηση ατιμωρησίας. Με την άσκηση της ποινικής δίωξης ο εισαγγελέας μπορεί να στερεί το δικαίωμα πρόσβασης στα γήπεδα. Είχαμε οκτώ συλλήψεις και για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Εχουν γίνει δύο επιπλέον ταυτοποιήσεις και συνεχίζεται η επεξεργασία του οπτικού υλικού για να οδηγηθούν όλοι στο φυσικό τους δικαστή. Το να νιώσουν ότι μπορεί να μην ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Πρέπει να καταλαβαίνουν ότι η πολιτεία δεν παίζει. Οταν είναι η αστυνομία στο εσωτερικό των γηπέδων λέμε ότι δεν πρέπει να προκαλεί, όταν δεν είναι αναρωτιόμαστε πού είναι. Με τη ρύθμιση που προωθείται η αστυνομία θα βρίσκεται εκτός γηπέδων και θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται, θα υπάρξει ένας νέος κανονισμός για τους σεκιούριτι. Είμαστε στην τελική φάση επεξεργασίας της ρύθμισης, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα είμαστε σε θέση να νομοθετήσουμε. Σημαντικό είναι ποιος πιστοποιεί και εκπαιδεύει τους σεκιούριτυ. Θα έχουν δικαίωμα όχι να συλλαμβάνουν αλλά να παραδίδουν στην αστυνομία τους ταραξίες, αυτό θα πάρει μία διετία για να πάμε στην πλήρη εφαρμογή του. Περιμένουμε όλοι να δούμε πώς άνοιξε η πόρτα για να γίνει το ντου, πού βρίσκονταν οι μονάδες ιδιωτικής ασφάλειας. Θέλει το συνολικό πλαίσιο αναμόρφωση. Σε πολλές των περιπτώσεων ορισμένα πράγματα δείχνουν ότι ξεφεύγουν από τον στενό οπαδικό πόλεμο. Εχουμε επιθέσεις σε διαιτητές που δείχνουν διασύνδεση με διοικήσεις ομάδων.  Ενδεχομένως υπάρχουν άνθρωποι που καθοδηγούν για λόγους που δεν είναι αθλητικοί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, για την συγκεκριμένη κυβέρνηση αυτό είναι ξεκάθαρο. Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει αστυνομικές έρευνες  συνδέσμους οπαδών. Το Grexit δεν έχει φύγει ποτέ από την ατζέντα. Η ΟΥΕΦΑ είναι σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση παρόλα αυτά ο κίνδυνος παραμένει με ευθύνες που βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα