Βελόπουλος προς ΝΔ: Εχετε αριστεροφοβία αλλά δεν υπάρχει αριστερά

Συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική παράταξη αλλά και στην αριστερά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Για ατολμία κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Θλίβομαι κ. πρωθυπουργέ, αλλά οι προτάσεις των μικρών κομμάτων δεν ακούστηκαν καθόλου. Φέρατε μόνο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και τις δικές σας. Τότε γιατί κάναμε τον περιβόητο διάλογο; Πιστεύω ότι είστε άνθρωπος με μεταρρυθμιστική αντίληψη και πιστεύετε στις συναινέσεις. Γιατί πρέπει σώνει και καλά το δίπολο να ανατροφοδοτείται συνεχώς από τις επιλογές σας. Πόσο δημοκρατικό και συνταγματικό είναι αυτό; Καμία πρόταση της Ελληνικής Λύσης δεν σας άρεσε; Διακατέχεστε από αβδηριτισμό» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε. «Μιλάμε για το Σύνταγμά μας, μια κορυφαία μεταρρύθμιση όταν το κράτος είναι υπό επιτροπεία και οι νόμοι οι ελληνικοί υποκαθίστανται από τους ευρωπαϊκούς και την επιτροπεία. Δεν είναι αβδηριτισμός αυτός πρωθυπουργέ μου; Κάνετε ωραίες κρήνες στην πόλη, αλλά η πόλη δεν έχει νερό. Πάτε να φτιάξετε ένα σύνταγμα καλό κατά την άποψή σας, κακό κατά την δική μας αλλά, ξέρετε, δεν είναι κακό να ακούτε. Κακό είναι να μην ακούτε. Στη ΝΔ νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα. Αν τα ξέρατε όλα δεν θα οδηγούμαστε στην πτώχευση».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Εμείς είμαστε υπέρ της ιδιωτικής παιδείας. Γιατί φοβηθήκατε; Γιατί δεν θεσμοθετείτε πανεπιστημιακά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά ιδιωτικά; Δεν είστε υπέρ της ιδιωτικής παιδείας;», διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε. «Να σας πω εγώ. Στη ΝΔ έχετε ιδεοληπτική αριστεροφοβία. Φοβάστε να μην ξεσηκωθεί η δήθεν Αριστερά. Καταλάβετέ το. Δεν υπάρχει Αριστερά».

«Φοβάστε τους καθηγητές. Οι καθηγητές είναι πολύ σημαντικοί. Ξέρετε τι έχει πει ένας κορυφαίος Γερμανός; Φέρετε μου καθηγητές να διαλύσουμε το κράτος. Ξέρετε πώς γίνονται στην Ελλάδα οι καθηγητές. Ο φίλος του φίλου… ο εραστής και η ερωμένη… έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Φοβάστε να μπήξετε το μαχαίρι στο κόκκαλο, φοβάστε να κυβερνήσετε», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βελόπουλος, ζήτησε να θεσπιστεί το ασυμβίβαστο της συνδικαλιστικής ιδιότητας με την ιδιότητα του συνδικαλιστικού στελέχους. «Τι σχέση έχει η ιδιότητα του κομματικού στελέχους, με την πολιτική ταυτότητα και τον συνδικαλισμό; Γιατί ένα κομματικό στέλεχος να ανελίσσεται στην κομματική μηχανή μέσω του συνδικαλισμού; Απογαλακτίστε την πολιτική από αυτό. Όταν όμως λειτουργείς με το μυαλό στις εκλογές δεν μπορείς να κάνεις σωστή συνταγματική αναθεώρηση» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ διερωτήθηκε.

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν συνδικαλιστές στην αστυνομία και τον στρατό; Δεν χρειάζεται ο συνδικαλισμός εκεί αν οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται καλά και υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή», τόνισε. «Είναι δειλή η πρότασή σας για την εκλογή ΠτΔ», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος. «Δεν τολμήσατε να προτείνετε την εκλογή του από τον λαό. Γιατί φοβάστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Κοιτάτε μόνο την καρέκλα. Εμείς ζητάμε ο ΠτΔ, να εκλέγεται άμεσα από τον ελληνικό λαό. Να το αλλάξουμε. Μπορούμε να το αλλάξουμε το σύνταγμα. Γιατί το σύνταγμα λέει επίσης ότι δεν μπορείς να μου κόβεις τον μισθό και το δικαστήριο με δικαιώνει, αλλά εσύ συνεχίζεις να μου κόβεις τον μισθό».

Πρότεινε επίσης να προβλεφτεί ανώτατο όριο στην επανεκλογή βουλευτών, το οποίο να μην υπερβαίνει τις τρεις τετραετίες και να μπορούν 30.000 πολίτες να κάνουν πρόταση νόμου. «Δεν μιλώ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αυτά μας απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών, οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, γιατί ξαναψηφίζουν αυτούς που τους κατέστρεψαν», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ πρότεινε τη συγκρότηση συνταγματικού δικαστηρίου. Για το θέμα του εκλογικού νόμου ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της απλής αναλογικής και τόνισε: «Υπάρχει ένα θέμα που μας βάζει φρένο. Η Δυτική Θράκη. Για να μπει ένα κόμμα στην βουλή με 1% - 1,5% θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να κοιτάμε και το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την φωτιά, γιατί όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται».

Ζήτησε επίσης τη συγκρότηση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο σε κάθε δύσκολη περίοδο και τώρα περισσότερο παρά ποτέ». Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό: «Χθες η Αυστρία εξέδωσε ανακοίνωση: βάζει λουκέτο σε τζαμιά και διώχνει τους ιμάμηδες. Όταν οι άλλοι κλείνουν τα τζαμιά εσείς θέλετε μέσα στα hot spots να κάνετε τζαμιά. Ξέρετε όμως ότι ο Αφγανός δεν πάει στο ίδιο τζαμί με τον Πακιστανό. Δηλαδή θα χρειαστούν κι άλλα τζαμιά. Πολλά τζαμιά. Όμως η Ελλάδα θα παραμείνει χριστιανική και ελληνική. Ανεκτική μεν αλλά χριστιανική και ελληνική», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον διορισμό της κ. Αγαπηδάκη ως Εθνικής Συντονίστριας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους μετανάστες και πρόσφυγες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βελόπουλος, Συνταγματική Αναθεώρηση, Βουλή, Ελληνική Λύση
SHARE:

24Media Network