Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν κατά την ομιλία του στο γαλάζιο συνέδριο. "Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού" είπε ο Βέμπερ.

“Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή” δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ.Βέμπερ θέλησε έτσι να εκφράσει τη στήριξη του ίδιου προσωπικά και του ΕΛΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της αντιπαράθεσης Μαξίμου- ΝΔ με αφορμή την κατηγορία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση έδωσε το Σκοπιανό με αντάλλαγμα τις συντάξεις, αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως σε αυτό.

Ο κ.Βέμπερ ειδικότερα ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τη στήριξη και το ρόλο κλειδί που επαιξαν ώστε να αναδειχθεί υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν.

“Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η πολιτική μας οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη” τόνισε και εξήγησε ότι επέλεξε το τελευταίο ταξίδι του το 2018 να είναι στην Αθήνα, γιατί το 2019 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη.”Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε άνοδο. Και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Για τις ιδέες μας” είπε και εκτίμησε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα.

Ο κ.Βέμπερ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον κ.Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια και δήλωσε: “Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ΝΔ όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός!”

Χαρακτήρισε τη ΝΔ θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας και εξέφρασε την άποψη ότι: “Μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της ΝΔ θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη.”

Ανέφερε δε ως παράδειγμα των συνεπειών του λαϊκισμού το Brexit: “Βλέπουμε τα οικονομικά προβλήματα και το πολιτικό χάος στο Λονδίνο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ακολουθείς τους λαϊκιστές. Είναι πολύ καλύτερο να μεταρρυθμίσεις την Ευρώπη, εκεί που απαιτείται, από το να αποχωρήσεις ή ακόμα χειρότερα να καταστρέψεις την ευρωπαϊκή ενότητα.”

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Αναφέρθηκε επίσης στον Αντώνη Σαμαρά, που θα ανέβει στο βήμα αμέσως μετά, υποστηρίζοντας ότι: “Υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. Αλλά τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους.”

Ο κ.Βέμπερ κατηγόρησε τους “σοσιαλιστές του Τσίπρα” ότι έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας ότι αυτή την εβδομάδα απέρριψαν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ιαπωνία, η οποία θα δημιουργούσε πολλές νέες θέσεις εργασίας και για την Ελλάδα. “Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός” πρόσθεσε.

“Ποιός θα είχε ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στους ψηφιακούς γίγαντες, αν όχι εμείς; Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμετρήθηκε με την Apple και η Ιρλανδία έχει ανακτήσει δισεκατομμύρια ευρώ από απλήρωτους φόρους. Αγαπητοί φίλοι, μόνο το Ε.Λ.Κ. μάχεται για μια πραγματικά δίκαιη Ευρώπη” δήλωσε επίσης.

Κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι άσκησε βέτο στην κρίσιμη απόφαση καταδίκης της Κίνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε: “Υποστηρίζω μια Ευρώπη που υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και όχι τις κινεζικές.” Ο κ.Βέμπερ αναφέρθηκε βεβαίως στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, εξαπολύοντας επίθεση τόσο κατά των Σοσιαλιστών, που αγνοούν το πρόβλημα όπως υποστήριξε όσο και κατά των λαϊκιστών, που βασίζονται στο μίσος και τον φόβο, όπως είπε.

“Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: κανένας δεν περνάει τα ευρωπαϊκά σύνορα χωρίς διαβατήριο. Παράλληλα όμως πρέπει να λάβουμε μέτρα και στην πηγή του μεταναστευτικού προβλήματος, γι αυτό θα προωθήσουμε την εφαρμογή ενός σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική. Κανένας, πουθενά, δεν θα πρέπει να θέλει να αφήσει τον τόπο του επειδή φοβάται για τη ζωή του και για τις ζωές των αγαπημένων του προσώπων. Η Ευρώπη που θα χτίσουμε είναι μια Ευρώπη η οποία βάζει τέλος στην παράνομη μετανάστευση” είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο και στη σχέση ΕΕ και ΝΑΤΟ, αλλά και στην αναζητησης της θεραπείας κατά του καρκίνου.

Ο κ.Βέμπερ υποστήριξε ότι την Ευρώπη ενώνει ο χριστιανισμός και δήλωσε: “Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στις ευρωπαϊκές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.”

Καταφέρθηκε κατά των ΛεΠεν, Βίλντερς και Σαλβίνι, τους οποίους κατηγόρησε ότι θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη και δήλωσε: “Ναι, η εθνική ταυτότητα είναι σημαντική υπόθεση, αλλά, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του CSU, του κόμματος στο οποίο ανήκω, ο Φραντς Γιόζεφ Στράους τη δεκαετία του 1960, «η Βαυαρία είναι το σπίτι μου, η Γερμανία το έθνος μου και η Ευρώπη το μέλλον μου!». Τα έθνη μπορούν να είναι ισχυρά μόνο σε μια ισχυρή Ευρώπη!”

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν προειδοποίησε: “Αν δεν συνεχίσουμε ενωμένοι, είμαστε χαμένοι. Αποτελούμε πλέον το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σε λίγα χρόνια, θα αποτελούμε μόλις το 3%. Οι πολιτικές του Τραμπ, του Πουτιν και των Κινέζων κομμουνιστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε μεμονωμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. να αναμετρηθούν μαζί τους.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα